Populaire Xbox-game krijgt volgende maand eigen Netflix-serie

Films & Series Jelle van Es 19 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

In de tijden van de Xbox One had Microsoft het lastig. Er waren niet heel erg veel exclusieve games. Gelukkig had je de game Cuphead, die destijds op de spelcomputer werd uitgebracht.

Uiteindelijk verscheen Cuphead naast de Xbox ook op andere spelcomputers, waardoor veel gamers de kans hebben gekregen om de game te spelen. En nu is bekendgemaakt dat de game volgende maand wordt omgezet naar een Netflix-serie.

Cuphead van de Xbox naar Netflix

Op Netflix gaat de game vertaald worden naar The Cuphead Show! Net als in de game op de Xbox maakt de serie gebruik van een toffe artstijl. Dat maakte de game in eerste instantie gelijk interessant. Het was de stijl van een tekenfilm uit de jaren 30 waardoor de titel oorspronkelijk opviel. Daarnaast bleek de moeilijkheidsgraad erg hoog te zijn, waardoor het een titel was die zeer populair werd bij de fanatieke gamer. Gelukkig hoef je nu niet moeilijk te doen. Je kunt de serie gewoon kijken terwijl je achterover leunt. Bekijk hieronder de trailer.

Met de onthulling van de trailer is ook bekendgemaakt dat je The Cuphead Show! vanaf 18 februari kunt gaan kijken op Netflix. In de serie zie je hoe Cuphead en zijn broer Mugman bepalen dat ze iets meer avontuur kunnen hebben in hun leven. En of dat nou een goede keuze was, dat is nog maar de vraag. In de trailer zien we verschillende elementen die je ook kent uit de Xbox-game. Naast de toffe visuele stijl die ook in de show terugkeert, is er veel ruimte voor humor.

Animatie voor breed publiek

De Xbox-game was niet helemaal geschikt voor kinderen. Maar The Cuphead Show! kan dat wel zijn. Volgens de makers van de show is het een animatiereeks die door een breed publiek gewaardeerd kan worden. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Cuphead spelen in je Tesla? Elon Musk maakt het mogelijk!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen