Xbox Game Pass-gebruikers mogen deze Activision-games verwachten

Games Jeroen Kraak 4 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Met de overname van Activision Blizzard is Xbox eigenaar geworden van ontzettend veel games. Toch zijn ze niet allemaal op Game Pass verschenen, maar dat gaat binnenkort (voor een deel) veranderen.

Activision Blizzard is een van de grootste gamestudio’s in de wereld en er ging dan ook een schok door de gamewereld toen bekend werd dat Xbox Game Pass-eigenaar Microsoft de studio over wilde nemen.

Inmiddels is die overname achter de rug, maar er blijft nog een vraag overeind: wanneer komen bekende titels van Activision Blizzard nou eindelijk naar Xbox Game Pass? Hierop lijken we nu eindelijk een antwoord te hebben.

Wanneer komen Activision Blizzard-games op Xbox Game Pass?

Toen Microsoft Bethesda overnam verschenen bekende namen als Fallout en The Elder Scrolls vrij snel op Xbox Game Pass. Hoe anders is dat het geval met Activision Blizzard. Sterker nog, afgelopen maart kwam pas de eerste titel naar de abonnementsdienst. Dit was Diablo IV.

Microsoft heeft al wel de belofte gedaan dat Call of Duty Black Ops 6 vanaf de lancering op Game Pass komt, maar goed, die game komt pas uit op 25 oktober. Blijft het dan voorlopig stil wat Activision Blizzard-games betreft?

Xbox Game Pass-gebruikers mogen deze Activision-games verwachten
Onze held is terug (Afbeelding: Activision)

Nee zeker iet, want in augustus zullen er een aantal games van Activision Blizzard op Xbox Game Pass verschijnen volgens de betrouwbare leaker eXtas1s, die de onthulling deed op een forum.

Voor wie denkt dat het om oude Call of Duty‘s gaat, heeft het mis. Je zou het haast vergeten, maar Activision heeft ook een aantal andere franchises uitgebracht. Onder andere Crash Bandicoot N. Sany Trilogy moet in augustus verschijnen.

Deze games verschijnen mogelijk in augustus op Game Pass

Daarnaast zijn er ook nog plannen voor Tony Hawk Pro Skater 1 en 2 en Spyro Reignited, maar of dit al in augustus zal zijn, is nog niet duidelijk bij de leaker. Ook weet hij nog niet of de oudere Call of Duty‘s voor de komende tijd op de planning staan.

Met Diablo IV hebben we al een eerste Blizzard-game op Xbox Game Pass, maar het is onduidelijk of er binnenkort meerdere titels van dit deel van de gamestudio op de abonnementsdienst zal verschijnen. Veel fans van World of Warcraft zouden die game graag zien verschijnen, maar dat lijkt niet zo snel te gebeuren. Voor die game is een apart abonnement nodig en die game is tot nu toe alleen speelbaar op de PC.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen