Kan deze vergeten Ubisoft-game dé film van 2025 worden?

Films & Series Jeroen Kraak 4 jul 2024
Leestijd: 3 minuten

Watch Dogs had hét moderne antwoord van Ubisoft op GTA moeten worden, maar het heeft de allerhoogste verwachtingen nooit waar kunnen maken. Kan een film die al veel te lang in ontwikkeling is hier verandering in brengen?

Ubisoft heeft een aantal geweldige game-series zoals Assassin’s Creed en Far Cry. De bedoeling was dat Watch Dogs hier ook onder zou vallen, maar het heeft de hoge verwachtingen helaas nooit waar kunnen maken. De games wisten nooit heel populair te worden en raakten in de vergetelheid.

Desondanks is er al jarenlang een Watch Dogs-film in ontwikkeling. De eerste geruchten hierover gingen al rond in 2012. Ruim tien jaar later wordt er dan eindelijk begonnen met filmen. Kan deze film de game-serie uit het slop trekken en het nieuwe Fallout of The Last of Us worden?

Dit is Watch Dogs van Ubisoft

De Watch Dogs-film zelf werd in 2016 officieel aangekondigd door Sony. Het bedrijf zou samen met Ubisoft de film ontwikkelen. Sindsdien kwam er geen enkele update, tot nu, want het filmen is echt begonnen.

We kunnen ons goed voorstellen dat Watch Dogs volledig langs je heen is gegaan. Ubisoft heeft verschillende games uitgebracht in de serie. Dit zijn openwereld-games waar hackers verzeild raken in de corruptie van bedrijven en de overheid. Door middel van verschillende hacks kon je de missies volbrengen. Zo was het mogelijk om bijvoorbeeld beveiligingscamera’s over te nemen en stoplichten te manipuleren tijdens een achtervolging.

Kan deze geflopte Ubisoft-game na 10 jaar dé film van 2025 worden?
Hack er op los (Afbeelding: Ubisoft)

De gamemakers wilden de aandacht vestigen op de gevolgen van een surveillancesamenleving, waarbij de overheid alles van burgers controleert. Het spel laat hackers dan ook nadenken over de ethische vraagstukken rondom hacken en het gebruik daarvan voor persoonlijke of politieke doeleinden.

Een goed verhaal voor een game zou je zeggen en de games wisten met Metacritic-scores van 76, 80 en 82 ook redelijk goed te scoren. Toch wist de serie nooit echt populair te worden. Ondanks de goede scores lijkt er dan ook voorlopig geen opvolger op de planning te staan.

Dit weten we over de Watch Dogs-film

Desondanks lijkt er wel een lichtpuntje te zijn bij Ubisoft, want zoals gezegd lag het film-project lang stil. Nu is er eindelijk een doorbraak en weten we ook wat meer, hoewel het plot nog onbekend is. De film speelt zich in het Watch Dogs-universum af, maar het plot heeft geen connecties met de verhaallijnen uit de games.

De film van de Ubisoft-game wordt geregisseerd door Mathieu Turi. Zijn vorige films vielen volgens IMDb niet erg in de smaak. Gueules Noires moest het doen met een 5,7 en Meander met een 5,4. Zijn korte film “Broken” uit 2012 deed het met een 8,0 wel redelijk. Ook schrijvers Christie LeBlanc en Victoria Bata zijn niet al te ervaren en hebben geen echte hit op hun naam.

De acteurs in de Watch Dogs-film zijn iets bekender, maar ook niet al te ervaren. Zo speelde Tom Blyth eerder mee in The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes en had hij een rol in de Billy the Kid-serie. Sophie Wilde had rollen in Boy Swallows Universe en Talk to Me.

Hoewel er dus nog niet veel ervaring in de cast zit, hopen de makers mee te liften op de populariteit van gameverfilmingen. Recente game-films en series zijn een regelrecht succes. Zo wisten Super Mario, Fallout en The Last of Us hoge ogen te gooien. Hopelijk lukt het Ubisoft en Sony ook met Watch Dogs.

Na Fallout komt Prime Video met Tomb Raider: wie is de perfecte Lara Croft?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen