Xbox Game Pass: dit bizarre bedrag heb jij dit jaar bespaard

Games Jelle van Es 23 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je een Xbox-spelcomputer in huis hebt, dan hoop ik dat je een actief abonnement op Xbox Game Pass hebt. Daarmee krijg je vanaf dag één toegang tot de games die Microsoft zelf uitgeeft. Maar ook scoor je veel andere titels gratis.

En als je dan alles games bij elkaar optelt die je via de Xbox Game Pass kunt scoren en wat je daarvoor normaal moet betalen, dan kom je er achter dat je duizenden euro’s bespaart met zo’n abonnement.

Xbox Game Pass bespaart je duizenden euro’s

Dat is althans wat ze hebben uitgerekend bij The Loadout. Zij zijn in de boeken gedoken en hebben de rekenmachine er bij gepakt. Als je naar dit jaar kijkt, dan is de kans groot dat je topgames als Forza Horizon 5 en Halo Infinite via de pass hebt gescoord. En misschien dat je het heerlijk Psychonauts een kans hebt gegeven. Of eindelijk aan de slag bent gegaan met games die eerder uit zijn gekomen, zoals Gears 5 of Sea of Thieves. Als je echter kijkt naar wat er dit jaar is uitgekomen, dan is er in totaal een waarde van zo’n 6.300 dollar uitgebracht.

Forza Horizon 5
Forza Horizon 5 (Afbeelding: Microsoft)

Daarbij heeft The Loadout gekeken naar de waarde van games zoals ze op de Microsoft Game Store staan vermeld. In sommige gevallen zou de echte waarde iets minder zijn. Maar dan heb je alsnog heel wat waarde in een jaar tijd binnengehaald. De grootste toevoeging van dit jaar werd gedaan door Bethesda. Zij werden namelijk overgenomen door Microsoft en als gevolg daarvan werden maar liefst 30 games uit hun catalogus op de Xbox Game Pass gedropt. Dat zou een waarde hebben van zo’n 600 dollar. Buiten dat krijg je elke maand heel wat andere games voorgeschoteld. De beste maand was maart met een waarde van 964 dollar die werd toegevoegd. De minste was april, toen je slechts 330 dollar aan waarde kreeg. Dat is alsnog veel als je bedenkt dat je per maand 15 euro uitgeeft aan de service. Uiteraard zul je echt niet elke game die beschikbaar is spelen. Maar dan is de kans alsnog groot dat je het op jaarbasis er makkelijk uithaalt.

Blijft doorgaan

En voorlopig ziet het er niet naar uit dat het iets rustiger gaat worden met de Xbox Game Pass. Voor volgend jaar kun je in elk geval rekenen op games als Starfield (de nieuwe game van de ontwikkelaar achter Skyrim en Fallout) en Redfall. En daar komen vast nog wel een hoop andere titels bij. Heb je nog geen abonnement? Scoor die dan hier.

Xbox Game Pass krijgt must-have waar je normaal voor zou betalen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen