Gloednieuwe game Xbox Game Pass is een krankzinnige hit

Games Rik Claessen 23 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Soms hoeft je game niet vol te zitten met gelikte graphics, een gigantische wereld of diepgaande dialogen. Deze nieuwkomer op Xbox Game Pass heeft al die dingen niet en is toch een mega hit.

Het zijn bizar goede tijden voor gamers met Xbox Game Pass. Hell Let Loose, Assasin’s Creed: Valhalla, Resident Evil 2 en 3-remakes en nog veel meer. Soms moet er ook even een traantje weggeveegd worden, wanneer GTA V bijvoorbeeld van Game Pass vertrekt.

Gelukkig maken vertrekkende games plaats voor nieuwe spellen. En om de zoveel tijd blijkt een van de nieuwkomers een regelrechte hit. Zo werd het onlangs toegevoegde Palworld maar liefst 7 miljoen keer gedownload. Nu is er een nieuwe game die de harten van gamers weet te veroveren.

Brotato is retesnel, uitdagend en ontzettend grappig

De naam alleen al, Brotato, maakt je op zijn minst nieuwsgierig. En deze Xbox Game Pass-nieuwkomer is een soort game die je tegenwoordig niet zo vaak meer ziet. Het is een arena-shooter. Zoals de naam al doet vermoeden vecht je zo lang als je kunt tegen hordes monsters. Simpel toch?

Daar vergis je je misschien in. Zeker als je naar de simpele tekenstijl kijkt. Maar Brotato wordt binnen de kortste keren ontzettend moeilijk en voor je het weet word je omver gelopen door een hele golf aan monsters.

Gloednieuwe game Xbox Game Pass is een krankzinnige hit
(afbeelding: Blobfish)

Hoe werkt Brotato op Xbox Game Pass?

Het opnemen tegen hordes vol prachtig geïllustreerde monsters is één ding. Maar hoe zorg je er voor dat je steeds langer overleeft? Gelukkig hoef je niet alleen je aardappelhandjes te gebruiken. Deze Xbox Game Pass-game heeft zat wapens in de aanbieding.

In Brotato kun je tot zes wapens tegelijk bij je hebben. Waar de aardappel deze bewaart moet je ons niet vragen. Verder kun je kiezen uit een brede selectie aan eigenschappen en voorwerpen. Op die manier kun je zelf een build samenstellen. Er zijn zelfs meerdere soorten aardappelen waar je uit kunt kiezen. Leg je vijanden plat met een kogelregen of plet je ze juist tot moes? Het is helemaal aan jou.

Meer dan een miljoen keer gedownload

Simpel in uitstraling, uitdagend in uitvoering. Het blijkt een succesformule, een soort game die Xbox Game Pass-spelers even nodig hadden. Geen grote, gelikte open-world of een hyperrealistische shooter. Nee, een spel met letterlijk een aardappel in de hoofdrol blijkt genoeg.

Het spel is al meer dan een miljoen keer gedownload. De gamestudio achter Brotato, Seaven Studio, kan zijn geluk niet op en deelde de resultaten via X. Het is altijd extra mooi om te zien als een kleine indie gamestudio zulke successen weet te boeken. Voor ons Xbox Game Pass-gebruikers betekent het in ieder geval dat we weer een game hebben die de moeite waard is.

Gloednieuwe game Xbox Game Pass is een krankzinnige hit
(afbeelding: Blobfish)

Wanneer je het over de Xbox Game Pass hebt, moet je het eigenlijk ook over Call of Duty hebben. Want wanneer kunnen we eigenlijk alle Call of Duty-games verwachten op de game pass? Je leest het hier:

Dus, komt Call of Duty nu wel of niet naar Xbox Game Pass?

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen