Xbox gooit Game Pass op de schop inclusief nieuwe prijs

Games Jeroen Kraak 10 jul 2024
Leestijd: 3 minuten

Xbox Game Pass gaat deze maand veranderen en dat betekent meteen ook een flinke prijsverhoging. Wij vertellen je alles wat je wil weten.

Heb je een Xbox Game Pass-abonnement? Dan gaat er vanaf vandaag flink wat veranderen. Abonnementen komen er anders uit te zien en er is ook een prijsverhoging aanstaande.

Er komen in totaal vier verschillende abonnementen. Wij vertellen je de verschillen en de prijzen, kortom alles wat je wil weten.

Xbox Game Pass krijgt veranderingen en een nieuw abonnement

Als je een Xbox hebt, is het bijna logisch dat je een Game Pass-abonnement hebt. Met de verschillende abonnementen is het mogelijk om online te spelen en bij de duurdere varianten kan je heel veel games gratis spelen. Bij titels van Microsoft zelf is dat al vanaf dag één.

Het is dus ideaal om een abonnementje te scoren. Wat veel mensen deden, is vooraf veel goedkope codes kopen, om zo voordelig een Xbox Game Pass-abonnement te scoren. Dat gaat niet meer lukken, want het is straks niet meer mogelijk om voor langer dan 13 maanden de dienst af te nemen. Microsoft wil deze truc dus aan banden leggen, omdat het daardoor inkomsten misloopt.

Waarom je geen Xbox Series S voor het einde van de maand wil kopen
(Afbeelding: Microsoft)

Maar ook de abonnementen zelf en kosten veranderen. Hier komen ze.

Xbox Game Pass Core

Dit abonnement ken je al. Het is het lidmaatschap om online multiplayer games te kunnen spelen. Daarnaast kan je een beperkt aantal games gratis spelen (zo’n 25). Ook krijg je regelmatig speciale acties en kortingen aangeboden.

Dit abonnement was 60 euro per jaar en kost je vanaf nu 70 euro per jaar. De maandprijs van 9,99 euro blijft wel intact.

Xbox Game Pass Standard

Dit is een nieuw Game Pass-abonnement van Xbox en moet ergens in de komende maanden verschijnen. Deze optie geeft je honderden games om te spelen, is het mogelijk om online te gamen en krijg je speciale aanbiedingen.

(Afbeelding: Microsoft)

Een aantal opties lijken hier echter niet in te zitten. Het lijkt erop dat de games van EA, Cloud Gaming en Quest niet in dit abonnement zullen zitten als we van de beschrijving op de site moeten geloven. Ook kan je er naar fluiten om grote games van Microsoft-studio’s zoals Bethesda en Activision Blizzard vanaf dag één te spelen.

Voor dit abonnement is nog geen prijs bekend in Nederland. In de Verenigde Staten kost dit lidmaatschap 14,99 dollar per maand, dus het zou goed kunnen dat het in Nederland 14,99 euro per maand wordt.

Xbox Game Pass Ultimate

Xbox Game Pass Ultimate blijft gewoon hetzelfde met alle voordelen die je kent. Dat zijn dus alle functies van Standard, maar daarbij wel de extra voordelen zoals games spelen vanaf dag één, EA-games die beschikbaar zijn en Xbox Cloud Gaming. Ook krijg je speciale perks en kortingen op games uit de Game Pass Library.

Ook dit abonnement krijgt een prijsverhoging. De prijs was 14,99 euro per maand, maar wordt nu 17,99 euro per maand. Een flinke verhoging dus, want voor het geld wat je voorheen aan Ultimate spendeerde, krijg je nu dus Standard voor in de plaats.

PC Game Pass

Als laatste abonnement is er nog de PC Game Pass, die hetzelfde blijft als zijn voorganger. Dat betekent dus honderden PC-games, dag één releases EA games en kortingen. Net zoals bij de andere abonnementen ga je ook hier meer voor betalen. Eerst was dit 9,99 euro per maand, maar nu wordt dat 11,99 euro per maand.

Flink wat veranderingen op komst en forse prijsverhogingen. Die zijn mogelijk het gevolg dat het niet zo goed gaat met de Xbox-tak van Microsoft. Bovendien moeten die enorme overnames zoals die van Activision Blizzard ergens van bekostigd worden. Het zal moeten blijken of de prijsverhoging Xbox in beter vaarwater brengt, of dat mensen hun abonnement opzeggen en bijvoorbeeld een PlayStation in huis halen.

Deze games maken september de vetste maand voor Xbox Game Pass

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen