Xbox Game Pass werd eerst niet goed ontvangen door Microsoft

Games Jelle van Es 7 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Mede dankzij de Xbox Game Pass, is de vibe rondom de Xbox Series X op dit moment erg goed. Met zo’n actief abonnement kun je net als bij Netflix kiezen uit een grote bibliotheek aan games om te spelen. Maar voordat de service live ging, moest er heel wat strijd worden geleverd.

De grote aanjager van de Xbox Game Pass is de huidige baas van de Xbox-divisie, Phil Spencer. Hij heeft er altijd in geloofd, maar niet iedereen was enthousiast. Dat blijkt uit een artikel van The Wall Street Journal.

Niet iedereen was blij met de Xbox Game Pass

Uit dat artikel blijkt dat de werknemers van Phil Spencer het in eerste instantie niet zo zagen zitten met de Xbox Game Pass. Dat stelt Richard Irving, die de voormalige Microsoft Product Leader was en 12 jaar voor het bedrijf heeft gewerkt. In verschillende meetings moest Spencer zijn eigen werknemers overtuigen. Zij gaven dan redenen waarom de service niet zou gaan werken en waarom uitgevers er niet op stonden te wachten. Ook was er de vrees dat de service er voor zou gaan zorgen dat de winst zou gaan afnemen. Maar Spencer bleef doorvechten en zorgde er uiteindelijk voor dat het er kwam.

Bethesda games Xbox Game Pass
Verschillende games die door de Bethesda-overname op de service kwamen (Afbeelding: Microsoft)

Vandaag de dag wordt de Xbox Game Pass gezien als een groot succes. Wereldwijd zijn er 25 miljoen gamers die er een actief abonnement op hebben en zodoende voor heel wat inkomsten zorgen. Op de service heb je toegang tot alle games die Microsoft zelf heeft uitgegeven. Daarnaast zijn er ook diverse grote titels van andere uitgevers die tijdelijk op de service beschikbaar zijn. Op die manier heb je de keuze uit meer dan honderd games. Die kun je dan spelen op je Xbox Series X, maar het is ook mogelijk om ze te streamen naar bijvoorbeeld je iPad en smartphone.

Grote overnames

Mede door het succes dat de Xbox Game Pass en de Xbox Series X nu onder de leiding van Phil Spencer heeft, besloot Microsoft om verschillende overnames te doen. Vorig jaar kocht het bijvoorbeeld Bethesda Game Studios op en dit jaar maakte het indruk door Activision Blizzard in het geheel over te nemen.

Breaking: Call of Duty speel je in de toekomst op de Xbox dankzij overname

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen