Jelle van Es
Jelle van Es Games 29 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Deze Xbox Games komen in oktober gratis naar Games with Gold

Het thema van vandaag is gratis. Want er zijn heel wat games die je gratis kunt spelen. Overigens gaat het in de meeste gevallen wel aan games die je gratis kunt spelen wanneer je een bepaald abonnement hebt. In dit geval dus om de nieuwe Xbox Games with Gold-titels.

Elke maand krijg je bij je Xbox Live of Xbox Game Pass Ultimate-abonnement een aantal games die je kunt toevoegen aan je bibliotheek. Ook deze maand heb je weer vier nieuwe Xbox Games with Gold-titels om mee los te gaan. Zoals altijd zetten we ze makkelijk op een rij.

Xbox Games with Gold oktober 2021

Xbox Games with Gold Xbox One / Series X: Aaero

We beginnen dit Xbox Games with Gold-overzicht met de game Aaero. Zo’n typische titel waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt en daarom dus perfect om op die manier gratis aan je catalogus toe te voegen. Het is een game waarbij je met een soort ruimteschip door verschillende omgevingen vliegt en onderweg allemaal obstakels moet ontwijken. En dat dan op basis van een pompende soundtrack. Het is een game waarin actie en muziek samenkomen in een ervaring die dus ideaal is om op deze manier te ontdekken.

Beschikbaar van 1 tot en met 31 oktober

Xbox Games with Gold Aaero
(Afbeelding: Microsoft)

Hover

Vind je het tijdens het gamen fijn wanneer de kleuren van het beeldscherm afknallen? Dan heb je aan Hover een goede. Deze game is al een paar jaar uit, maar kun je nu dus via Xbox Games with Gold ontdekken wanneer je hem had gemist. Je sluit je aan bij een groep rebellen die het opneemt tegen hen die allemaal regels verzinnen. Je maakt allemaal toffe trucs en helpt de plaatselijke bevolking, om uiteindelijk een weg te vinden naar de Orbital Station.

Beschikbaar van 16 oktober tot en met 15 november

Hover (Afbeelding: Microsoft)

Xbox Games with Gold Xbox 360: Castlevania: Harmony of Despair

Eerlijk is eerlijk, de eerste twee games in dit Xbox Games with Gold-overzicht zijn titels die je wellicht niet veel zeggen. Gelukkig is het ook mogelijk om aan de slag te gaan met twee ietwat bekendere titels via de Xbox 360-game. De eerste is Castlevania: Harmony of Despair. Het is een klassieke Castlevania-game met ietwat ouderwetse graphics. De twist daarbij is dat je de game met zijn zessen tegelijkertijd kunt gaan spelen. Ideaal dus om hem op die manier dus alsnog te proberen.

Beschikbaar van 1 tot en met 15 oktober

Xbox Games with Gold
Castlevania: Harmony of Despair (Afbeelding: Konami)

Resident Evil Code: Veronica X

De laatste game in dit Xbox Games with Gold is Resident Evil Code: Veronica X. Een echte klassieke Resident Evil-game, die oorspronkelijk op de Dreamcast verscheen. Qua gameplay is het daardoor wellicht wel even wennen wanneer je de moderne games gewend bent. De game speelt zich drie maanden na de destructie van Raccoon City af. Je gaat met Jill Valentine aan de slag, die in Europa op zoek gaat naar haar broer Chris. Daarbij komt ze echter alweer snel in de problemen.

Beschikbaar van 16 tot en met 31 oktober

Resident Evil Code: Veronica X (Afbeelding: Capcom)

Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Halo Infinite zorgt voor speciale versie Xbox Series X (en meer)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!