Xbox biedt HDR-ondersteuning voor YouTube video’s: dit zijn de voordelen

Games Sam Dille 22 jan 2021
Leestijd: 2 minuten
De Xbox One beschikt al enige tijd over HDR-ondersteuning. Handig voor streamingdiensten als Netflix en Amazon Prime Video, maar leverde nog geen voordelen op voor YouTube. De ondersteuning gold nog niet voor het videoplatform, maar daar is gelukkig verandering in gekomen.
Google laat vandaag weten dat mensen met een Xbox-console eindelijk YouTube video’s in HDR kunnen kijken. De ondersteuning is overigens wel alleen actief op de laatste generatie consoles. Sinds 2017 belooft Microsoft al HDR-ondersteuning te bieden voor YouTube-video’s. Waarom het zo lang duurde, blijft onduidelijk. Om Netflix en Amazon Prime Video werkend op de Xbox te krijgen was voor Microsoft ook een hele klus.

Waarom maakt HDR-ondersteuning YouTube zoveel beter?

De YouTube HDR-video’s zijn veel helderder en kleurrijker, dan reguliere YouTube content. Video’s met HDR-ondersteuning hebben namelijk een veel groter kleurbereik. Hierdoor komen beelden veel dichter bij de werkelijkheid dan bij bijvoorbeeld een SDR-ondersteuning. De maximale resolutie is afhankelijk van je console. De Xbox Series X ondersteunt bijvoorbeeld 4K met maximaal 60 fps en de Xbox One S levert 1440p HDR met 60 fps.

HDR-ondersteuning YouTube
Zo ziet HDR-ondersteuning eruit op YouTube. (Afbeelding: YouTube / Jacob & Katie Schwarz)

Je kan dus al je favoriete YouTube-video’s in prachtige kwaliteit bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld prachtige in het oog springende video’s zoals deze vinden die volledig profiteren van het enorme formaat. Hopelijk zullen er in de toekomst meer videomakers komen die video’s en livestreaming in HDR te maken, zodat we kunnen genieten van nog meer levensechte beelden.

Exclusieve games voor de nieuwe Xbox X

Sinds november 2020 kun je al genieten van de nieuwe Xbox X. Met deze nieuwe console zullen er ook een aantal exclusieve games verschijnen die je zeker niet wil missen. Op het blog van Microsoft kun je al deze games overzichtelijk op een rijtje zien. Wij hebben de belangrijkste titels in een uitgebreid overzicht onder elkaar gezet. Deze kun je hier bekijken.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen