Xbox Live geraakt door storing: dit was er aan de hand

Games Jelle van Es 12 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Gisteravond was het eventjes niet mogelijk om gebruik te maken van Twitter en andere online services. De week daarvoor was het op Facebook, Instagram en Whatsapp tijdelijk niet mogelijk om nieuwe afbeeldingen en video’s te bekijken. Wat dat betreft zijn we min of meer wel gewend geraakt aan beperkingen in online services. De laatste storing bracht echter ook iets nieuws. Op de Xbox One was het tijdelijk niet mogelijk om games aan te schaffen.

Even geen nieuwe Xbox One-games kopen

Inmiddels is het probleem opgelost en vind je op de statuspagina van Xbox geen problemen meer. Maar gisteravond was dat dus weer anders. Naast dat het niet mogelijk was om nieuwe games te kopen, kon je ook geen games downloaden uit je bibliotheek. Ook was het niet mogelijk om codes te redeemen. Kortom, het was alleen mogelijk om aan de slag met de content die je had.

Nu zou dat voor de meeste gamers op de Xbox One geen probleem zijn, maar dit laat wel weer zien dat een toekomst waarbij alles digitaal is, niet altijd beter hoeft te zijn. Wanneer je een game digitaal aanschaft, dan moet je om de zoveel tijd online zijn om te zien of jouw account nog altijd gekoppeld is aan de spelcomputer waarop je de game hebt gekocht. Wanneer je over een aantal jaar geen actieve service voor zoiets als de Xbox One hebt, dan is de kans groot dat alle games die je ooit digitaal hebt aangeschaft niet meer kunt gebruiken. Nu is het maar de vraag of je over twintig jaar nog een Xbox One-game wilt spelen, maar dat is een andere discussie.

Uiteindelijk duurde de storing maar een paar uur en waren er op dat moment nou niet echt games die werden uitgebracht en die je gelijk moest gaan downloaden, maar vervelend was het wel. Wil je meer lezen over gaming? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen