Microsoft laat je op slimme wijze next gen gamen op de Xbox One

Games Jelle van Es 16 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

De digitale versie van de E3 is inmiddels afgelopen en echt heel erg veel vuurwerk was er dit jaar niet. Enkel Microsoft en Nintendo lieten wat toffe dingen zien. En voor hen die nog een oude Xbox One bezitten is er nu onverwacht goed nieuws.

Natuurlijk, de nieuwste games gaan er het beste uitzien op de Xbox Series X. Maar mocht je die spelcomputer nog niet in huis hebben gehaald en maak je nog gebruik van een oude Xbox One, dan hoef je volgens Microsoft niks te missen.

Nieuwe games op oude Xbox One

Tijdens de E3 zagen we bij Microsoft vele mooie games voorbij komen di echt duidelijk gemaakt zijn voor de Xbox Series X. Denk daarbij aan Starfield, Redfall en Stalker 2. Games die je dus niet echt op je oude Xbox One kan gaan spelen. Althans, niet op een normale manier. Maar in een blog heeft Microsoft laten weten geen plannen te hebben om de spelers met een oude spelcomputer achter te laten. Volgens hen zijn er nog miljoenen gamers die dagelijks op de oude Xbox spelen en zij kunnen straks ook nog steeds de nieuwste games gaan spelen. Hoe dat zit?

Het antwoord is te vinden in de Xbox Cloud Gaming-techniek. Momenteel is het via die techniek al mogelijk om je favoriete games te streamen naar je smartphone of tablet. Maar dat gaat dus in de toekomst ook gebeuren naar je Xbox One. Als concreet voorbeeld noemt Microsoft al de game Microsoft Flight Simulator. Deze game verschijnt binnenkort op de Xbox Series X en moet dus via deze techniek over gebracht worden naar je oude console. Het grote voordeel daarbij ten op zichte van tablets en andere apparaten is dat je met de Xbox de mogelijkheid hebt om via een lan-kabel verbinding te maken met het internet. Dat levert een stabielere verbinding op en moet er uiteindelijk voor zorgen dat de games beter gaan draaien.

Mooie oplossing

Op deze manier blijft de Xbox One dus relevant en kun je in de toekomst gewoon blijven gamen. Houd gewoon je Xbox Game Pass aan en de kans is groot dat je de nieuwste games via deze streaming techniek nog altijd op een fijne manier kunt spelen.

Verken de wereld in Flight Simulator op de Xbox Series X

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen