Jelle van Es
Jelle van Es Games 12 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

De Xbox krijgt met de Pulse Red een nieuwe kleur voor de controller

Wanneer je een Xbox Series X in huis haalt, dan krijg je daar vaak een zwarte of witte controller bij. Wie iets meer kleur wilt hebben, kan binnenkort de Pulse Red-controller in huis gaan halen.

Microsoft heeft de Pulse Red voor de Xbox Series X via zijn eigen blog aangekondigd. De nieuwe controller moet op 9 februari worden uitgebracht.

Breng rood in je leven met de Pulse Red-controller voor de Xbox

Met de lancering van de Xbox Series X had je al de keuze uit een drietal kleuren voor een losse controller. Het ging daarbij om Carbon Black, Robot White en Shock Blue. Met Pulse Red heb je dus de vierde controller-kleur voor de spelcomputer te pakken. Aan de voorkant is hij felrood, terwijl hij op de achterkant juist wit is, wat er wat mij betreft goed uit ziet. De triggers zijn dan weer in het zwart gemaakt, waardoor er eigenlijk drie verschillende kleuren in zijn verwerkt.

De controller lijkt vooral voor de Xbox Series X op de markt zijn gebracht, aangezien hij gebruik maakt van de nieuwe functionaliteiten van die spelcomputer. Zo heb je het vernieuwde d-pad, zijn de triggers voorzien van wat meer grip, waardoor je meer controle hebt, en is er de nieuwe Share-knop. Daarmee is het mogelijk om sneller en gemakkelijker je ervaringen in een game op te slaan en die te sturen naar je app. Stel dat je in Call of Duty: Black Ops Cold War een toffe actie uithaalt, dan kun je die makkelijk delen met de rest van de wereld.

Zonder oplader

Zoals bij elke nieuwe controller, komt de Xbox Pulse Red enkel met de mogelijkheid om er batterijen in te stoppen om op die manier te gamen. Een battery pack die je via een USB-C kabel oplaadt, moet je er nog altijd los bij kopen, wat eigenlijk anno 2021 een beetje gek is. Wil je meer lezen over de nieuwe spelcomputer van Microsoft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!