Xiaomi presenteert de 12 Pro die bizar snel kan opladen

Smartphones Jeroen Kraak 29 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Het Chinese Xiaomi heeft haar nieuwe Xiaomi 12-serie laten zien. Het meest opvallende is misschien wel de oplaadsnelheid van de Pro.

Xiaomi timmert al jaren aan de weg aan de telefoons. Nu komt het met de 12-serie die een beetje in het midden van het prijzenspectrum valt. Toch betekent het niet dat de telefoons je weinig te bieden hebben. Ze hebben een aantal opvallende features aan boord.

Xiaomi komt met nieuwe telefoons

Het Chinese bedrijf brengt veel verschillende smartphones uit, maar niet allemaal komen die naar Europa. Ook de release van de Xiaomi 12 is nu nog alleen voor China, maar naar alle waarschijnlijk zal deze lijn ook het Europese continent bereiken.

In totaal heeft het bedrijf drie nieuwe modellen in de Xiaomi 12-lijn gepresenteerd. De gewone 12, de 12 Pro en de 12 X. De telefoons maken gebruik van de Snapdragon 8 Gen 1-chip. Ook hebben de telefoons een overdrachtssnelheid van 6.400 Mbps en dubbele Dolby Atmos speakers.

De 12 en 12 Pro (Afbeelding: Xiaomi)

Supersnel opladen

Het meest bijzondere aan de Xiaomi 12 Pro is de oplaadsnelheid. Bij de telefoon zit een 120W oplader, wat de meest krachtige is op de markt. Een van de snelste op dit moment is de OnePlus 9 Pro met 65W. Deze is dus bijna dubbel zo snel.

Beide telefoons hebben een OLED-scherm met een verversingsnelheid van 120Hz, dat geschikt is voor HDR10 Plus en Dolby Vision. Die van de pro is met 6,73 inch wel wat groter dan 6,28 inch.

Verschillen tussen de Xiaomi 12, 12 Pro en 12X

Verder zit natuurlijk ook een verschil aan de achterkant. De Xiaomi 12 heeft een Sony IMX766 camera met 50 megapixel, een 13 megapixel ultragroothoek lens en een 5 megapixel telemacro camera. De Pro heeft dan weer een Sony IMX707 camera, waarbij alle lenzen 50 megapixel hebben. Vooral met minder licht is deze volgens het merk beter.

Daarnaast komt er ook nog een Xiaomi 12X model uit, wat meer een budgetmodel is. Deze heeft een Snapdragon 870-chip en kan niet draadloos worden opgeladen, terwijl de andere modellen dat wel kunnen. De camera’s zijn echter wel hetzelfde als de gewone 12.

Xiaomi 12
De camera. (Afbeelding: Xiaomi)

Prijzen

Zoals gezegd is de telefoon alleen verkrijgbaar in China vanaf 31 december. De Xiaomi 12 heeft een vanafprijs van 3.699 RMB en de 12 Pro van 4.699 RMB. Omgerekend is dat 510 euro voor de 12 en 650 euro voor de 12 Pro.

Naast de telefoons presenteerde Xiaomi ook nog de Watch S1 en de Buds 3 en Bus 3 Pro in nieuwe kleuren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!