De 5 dingen die je moet weten over de Xiaomi 12T Pro

Smartphones Jeroen Kraak 6 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Eindelijk hebben we een eerste blik gekregen op de Xiaomi 12T en diens grote broer de pro. Die laatste is het nieuwe vlaggenschip van het Chinese merk. WANT-redacteur Jeroen Kraak was bij de lancering van het nieuwe toestel en vertelt wat hem tot nu toe opvalt.

Xiaomi is een enorme techgigant in Azië. Het bedrijf produceert onderhand alles wat een stekker heeft. Van een elektrische step tot gloednieuwe smart-tv’s. Echte indruk hoopt het te maken met het nieuwe vlaggenschip van het merk; de Xiaomi 12T Pro.

De vijf bijzondere eigenschappen van de Xiaomi 12 T Pro

WANT-redacteur Jeroen Kraak reisde voor de nieuwe 12T Pro helemaal naar München om het toestel onder de loep te nemen. Hij zet vijf bijzondere punten op een rij.

#1 Wat is 200 megapixels?

Wat natuurlijk meteen opvalt aan de Xiaomi 12T Pro is dat deze een 200 megapixel-camera heeft. Deze is gemaakt door Samsung. Daarnaast zit er een grotere sensor in dan die je gewend bent van de meeste smartphonemerken. Hierdoor krijg je scherpere foto’s.

Door middel van de AI van Xiaomi kun je die 200 megapixel-foto knippen tot meerdere scherpe foto’s. Hierdoor creëer je zelf de ideale foto. De gewone 12T komt tot 108 megapixel.

Xiaomi 12T Pro
De 12T Pro in het zilver. (Afbeelding: Xiaomi)

#2 12T- en 12T Pro-batterij

De Xiaomi 12T en de 12T Pro beschikken over een batterij van 5.000 mAh. Daarmee heb je volgens de Chinese fabrikant tot 13,5 uur aan schermtijd.

Mocht de batterij toch leeg geraken, dan laad je ‘m binnen 19 minuten op tot 100%. Dat snelle laden kennen we van de gewone 12. Doordat het systeem de oplaadroutine herkent, weet het precies hoe snel deze moet opladen. Doe je het bijvoorbeeld tijdens je slaap, dan gebeurt dat langzamer. Dat is weer goed voor het leven van de accu.

#3 Scherm

Ook het scherm van de Xiaomi 12T en 12T Pro is hetzelfde. Dat is een 6,67 inch 1220p AMOLED. In totaal moet deze meer dan 68 miljard kleurtinten weergeven. Het scherm heeft daarnaast een variabele verversingssnelheid van 30Hz tot 120Hz.

De 12T Pro heeft echter wat extra features waardoor het beeld beter is. Door middel van Adaptive True Display en Adaptive HDR worden die kleuren en de verversingssnelheden aangepast aan de juiste situatie.

Xiaomi 12T Pro
Voor en achter. (Afbeelding: Xiaomi)

#4 Processor gepimpt

De processor is natuurlijk het hart van het toestel. Des te sneller, des te beter de prestaties. In de Xiaomi 12T Pro zit een Snapdragon 8+ Gen 1. Het is de snelste chip (op Apple na) die op dit moment beschikbaar is. De normale 12T heeft in plaats van de Snapdragon een MediaTek Dimensity 8100-Ultra onder de motorkap, die wat minder snel is.

#5 Prijs en beschikbaarheid van de Xiaomi 12T (Pro)

Natuurlijk ben je na al deze features vooral benieuwd naar de prijs. De Xiaomi 12T krijgt 128GB aan geheugen mee en kost 599 euro. De Xiaomi 12T Pro is natuurlijk wel wat duurder. Deze haal je in huis voor 799 euro. Overigens heeft deze een opslag van 256 GB.

Ook valt er wat te kiezen qua kleur. Beide toestellen zijn in het zwart, zilver en blauw verkrijgbaar vanaf 13 oktober.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen