Xiaomi laat met de CyberDog spierballen zien tijdens MWC 2022

Gadgets Mark Hofman 2 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Het Mobile World Congress is niet alleen dé kans voor bedrijven om hun plannen voor het komende jaar te laten zien. Het is eigenlijk ook gewoon een bodybuild-wedstrijd waarbij het tonen van de spierballen je extra punten oplevert. Iets dat Xiaomi, met de CyberDog, goed heeft begrepen.

Tijdens de grote technologiebeurs in Barcelona laat de Chinese grootmacht zijn CyberDog zien. Dit is de ideale viervoeter voor iedereen die alleen al rillingen krijgt van het woord ‘uitlaten’.

De CyberDog van Xiaomi

De Xiaomi CyberDog is geen nieuw product. In de zomer van 2021 heeft het Chinese technologiebedrijf de vrolijke viervoeter al uitgebreid aangekondigd. Het is echter wel de eerste keer dat we hem ook met onze eigen ogen kunnen bewonderen.

Mocht je het tot dit punt nog niet helemaal duidelijk voor je zien: we hebben te maken met een robothond die te besturen is met je smartphone. Het beestje is dus gemaakt door Xiaomi en lijkt sterk geïnspireerd te zijn door de hond van Boston Dynamics. Al is dit exemplaar slechts 40 centimeter lang en weegt hij zo’n 14 kilogram.

De CyberDog valt ook zeker te prijzen om zijn bouwkwaliteit. De robot heeft een kracht van 32 Newtonmeter en kan met een snelheid van 3,2 meter per seconde sprinten. Omgerekend is dat ongeveer 11 kilometer per uur, wat genoeg is om een backflip te maken.

Daadwerkelijk een huisdier

Het klinkt erg imposant allemaal, maar jij wilt natuurlijk gewoon weten wat er aan hebt. Eigenlijk is het vrij simpel: dit is een huisdier met een aantal voordelen en een aantal nadelen. Je kunt je vriendelijke viervoeter niet lekker aaien op de bank, maar wel gewoon laten leven als een hond.

Dat heeft allemaal te maken met de vele camera’s en de kunstmatige intelligentie waar de CyberDog over beschikt. Xiaomi heeft het beestje dusdanig veel intelligentie gegeven dat hij zijn baasje kan volgen, obstakels kan vermijden en zelfs op te voeden is.

Mobile World Congress 2022 Xiaomi
Moet je deze nog uitlaten? (Afbeelding: Mark Hofman/ WANT)

Het zorgde er tijdens MWC 2022 eigenlijk voor dat ik met een glimlach op mijn gezicht en lading kippenvel op m’n armen kreeg. Want laten we eerlijk zijn: hoe fantastisch dit op innovatief gebied ook mag zijn, het is dood en doodeng.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen