Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Gadgets 14 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Xiaomi introduceert een bril met een beeldscherm (en dit heb je eraan)

De Chinese technologiefabrikant Xiaomi kondigt de Smart Glasses aan. Het gaat om een conceptproduct, eentje dat dus niet op de markt verschijnt. De slimme bril van het bedrijf ziet eruit als een redelijk normale bril. Maar in het glas van het apparaat zit een klein display dat je gebruikt voor verschillende functies in augmented reality.

Het scherm van de Xiaomi Smart Glasses is een monochrome MicroLED-variant. Het bedrijf koos daarvoor, omdat het display beschikt over een hogere pixeldichtheid en langere accuduur. Ook is de structuur wat simpeler. De fabrikant maakt daarmee een vergelijking met OLED, waarbij dat minder het geval is.

Smart Glasses van Xiaomi

MicroLED zorgt daarnaast voor een compacter scherm en een gemakkelijkere integratie. De technologie is bovendien zelfemitterend: je hebt dus geen achtergrondverlichting nodig, omdat de pixels zelf oplichten (net als OLED). Daardoor ziet menig fabrikant MicroLED als een natuurlijke opvolger van OLED, maar dat terzijde.

Het display van Xiaomi is ongeveer zo groot als een rijstkorrel en heeft een maximale helderheid van twee miljoen nits. Dat aantal nits gaat niet rechtstreeks je oog in, maar zorgt er wel voor dat je altijd ziet wat er gebeurt op het scherm. En dat is handig, aangezien je zo’n product buiten – in de zon – gebruikt.

De bril is zelfstandig

Op het schermpje verschijnen zaken als routeplanning, notificaties en vertalingen. De Xiaomi Smart Glassen zijn zelfstandig en koppel je dus niet per se aan een smartphone. Aan boord zit een quadcore-processor, wifi- en bluetoothmodules, een accu en een vijf megapixelcamera. Het geheel weegt 51 gram.

Zoals gezegd gaat de bril niet in de verkoop. Mogelijk bestaat de bril in kwestie niet eens, dus je moet wat Xiaomi hier zegt allemaal met een korreltje zout nemen. Echter, aangezien Facebook onlangs ook zijn eigen smart glasses presenteerde, wil Xiaomi waarschijnlijk laten zien een interessante speler te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

YouTube

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!