Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 28 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Xiaomi Mi 11 Pro-camera lekt uit: concurrentie voor Galaxy S21 Ultra?

De Xiaomi Mi 11 is reeds uitgebracht, maar ondertussen verschijnen er geruchten over het bestaan van de Xiaomi Mi 11 Pro-smartphone. Beide telefoons moeten op een later moment wereldwijd verkrijgbaar zijn. Wanneer dat gebeurt, dat is op moment van schrijven echter niet bekend.

Wel is er onlangs meer informatie gelekt over de Xiaomi Mi 11 Pro. Het gaat dan met name om de cameramogelijkheden van de smartphone. Op Weibo, een Chinese variant op Twitter, is namelijk een afbeelding verschenen waarop we de 11 Pro te zien krijgen, samen met de cameramodule die achterop zit.

Ongekende zoom

Het gaat om een rechthoekige cameramodule die in de hoek van de smartphone geplaatst is. We zien er vier sensoren in zitten. En als we goed kijken, zien we ook de term ‘120x’ in beeld staan. Dat duidt potentieel op de mogelijkheid van 120x inzoomen. Waarschijnlijk gebeurt dit voor het grootste deel digitaal.

Xiaomi Mi 11 Pro
Xiaomi Mi 11 Pro-afbeelding (Afbeelding: Weibo)

Xiaomi Mi 11 Pro-cameramodule

Mocht Xiaomi inderdaad een telefoon uitbrengen waarmee je tot 120x kunt inzoomen, dan is dat tot nu toe de enige telefoon in z’n soort. Mogelijk wordt dit hoge getal bereikt middels de periscooplens, die tot tien keer optisch kan inzoomen.

Net als op de Samsung Galaxy S21 Ultra zou de Xiaomi Mi 11 Pro tevens beschikken over een tweede telelens, bedoeld voor de lagere brandpuntafstanden. De andere twee camerasensoren zijn naar verluidt een hoofdcamera en een ultrawide-variant.

Die hoofdcamera kan bovendien een nieuwe vijftig megapixelsensor krijgen die grotere pixels heeft, in plaats van een 108 megapixelsensor zoals op andere vlaggenschepen van concurrenten als Huawei en Oppo.

Andere specs

Verder zijn er wat andere, mogelijke specificaties gelekt. De Mi 11 Pro krijgt waarschijnlijk onder de motorkap een Qualcomm Snapdragon 888-processor en een scherm van 6,8 inch. Het gaat om een scherm met een verversingssnelheid van 120 Hertz en een qhd+-resolutie. Ook moet er een touch sampling zijn van 480 Hz.

Ook wordt er gesproken over ondersteuning voor snelladen op 120 watt en draadloos opladen op 80 watt. Het wachten is nu op een releasedatum voor het westen, samen met de bevestiging van het bestaan van dit toestel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Weibo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!