Xiaomi zoekt tijdens MWC 2023 al de concurrentie met Apple’s VR-headset

Tech Jeroen Kraak 27 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Xiaomi laat tijdens het Mobile World Congress het concept voor een nieuwe AR-bril zien. Het bedrijf hoopt hiermee in de toekomst de Reality AR van Apple te slim af te zijn.

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona tonen veel techbedrijven (zeg maar iedereen, behalve Apple) hun toekomstvisie op het gebied van mobiele technologie. Ook het Chinese Xiaomi is er aanwezig en laat een nieuw concept zien van een opmerkelijke AR-bril.

Xiaomi gaat de concurrentie aan met de Apple Reality AR

Veel bedrijven zetten op dit moment in op AR. De blik is echter vooral gericht op Apple die bezig is met zijn eigen headset. Vermoedelijk komt het bedrijf tijdens de WWDC (het ontwikkelaarscongres van Apple) met de gadget op de proppen. Toch zitten andere bedrijven niet stil. Ook Xiaomi werkt hard aan zijn eigen exemplaar.

Xiaomi doet gelukkig niet zo geheimzinnig als Apple met zijn Reality AR. Het Chinese merk laat tijdens het Mobile World Congress een concept zien van de Wireless AR Glass Discovery Edition. Het is een compacte maar krachtige AR-bril. En deze ziet er verdomd goed uit, gezien wat die allemaal kan.

In de nieuwe AR-bril van Xiaomi zit de Snapdragon XR2 Gen 1. Deze vind je ook al in de Meta Quest Pro. Het mooie is dat deze Apple Reality AR-concurrent geen fysieke verbinding nodig heeft met een smartphone.

Wat meteen opvalt is het gewicht van deze AR-bril van Xiaomi. Hij weegt 126 gram en dat komt doordat het bedrijf gebruikt maakt van koolstofvezel voor het montuur en magnesium-titanium voor de hardware.

Als een Harry Potter je bril bedienen

Xiaomi heeft voor microLED gekozen voor het beeldscherm. Deze zijn zo pixeldicht dat je ogen niet die kleine vierkantjes ziet. Dit komt volgens het bedrijf door de lichtgeleidende prisma’s die het gebruikt. In totaal is er een maximale helderheid van 1.200 hits. De lenzen dimmen automatisch wanneer je de VR-wereld induikt.

Om de digitale wereld te bedienen op deze Apple Reality AR maak je gebruik van speciale bewegingen. Zo kun je als Harry Potter met een klein (tover)stafje bijvoorbeeld je digitale lampen of je televisie aanzetten.

Wel zullen mensen waarschijnlijk nog even moeten wennen als zo’n AR-bril draagt. Als je ineens al deze bewegingen maakt kijken mensen je waarschijnlijk raar aan. Bovendien is het ontwerp zelf ook vrij futuristisch.

Zoals gezegd is deze Apple Reality AR-concurrent nog een concept. Het is dus de vraag of de Xiaomi-AR-bril werkelijk in deze vorm verschijnt, en zo ja: wanneer. Toch is het een interessant ontwerp en wij kunnen niet wachten om ‘m op onze neus te zetten.

OnePlus 11 Concept brengt smartphone en gaming-pc samen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen