OnePlus 11 Concept brengt smartphone en gaming-pc samen

Tech Jeroen Kraak 27 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

De OnePlus 11 is natuurlijk al uit, maar dat betekent niet dat het Chinese merk niets meer te showen heeft tijdens het MWC23 in Barcelona. Maak kennis met het nieuwe concept dat de toekomst van Android-smartphones moet laten zien.

De MWC is een van de grootste techbeurzen ter wereld. In Barcelona komen verschillende makers van mobiele producten bij elkaar om de nieuwste modellen te laten zien en hun toekomstvisie te delen. OnePlus mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Het bedrijf laat zijn speciale concept-telefoon zien.

De nieuwe OnePlus 11 Concept op MWC23

Het is natuurlijk opvallend te noemen dat OnePlus een nieuwe 11 tentoonstelt in Barcelona. Eigenlijk kun je het vooral zien als een voorproefje wat ons de aankomende jaren staat te wachten.

Wat meteen opvalt aan de OnePlus 11 Concept is de sprankelende achterkant. Die van de recent uitgekomen 11 is nogal lelijk, maar bij de 11 Concept is dat heel anders. De blauwe lijnen zorgen voor een origineel ontwerp, maar zijn daarnaast ook nog eens functioneel.

De blauwe lijnen die je aan de achterkant van de telefoon ziet is de zogenaamde Active CryoFlux. Met deze techniek is het mogelijk om telefoons nog beter te koelen. Dat is voor verschillende zaken nuttig. Zo kun je sneller een telefoon opladen en wordt het beeld tijdens intensief gebruik (zoals gamen) nog beter.

Van gaming-pc naar Android-smartphone

OnePlus kwam op dit idee voor de 11 Concept door de koelcapaciteit van gaming-pc’s na te bouwen in miniatuurformaat. Zo past het natuurlijk ook op een smartphone. Als kern heeft deze telefoon een piëzo keramische micropomp, waardoor koelvloeistof door de leidingen kan stromen. Deze pomp neemt minder dan 0,2 cm2 in beslag, waardoor die prima is in te bouwen.

De koelingslaag in de OnePlus 11 Concept. Afbeelding: OnePlus)

Hoewel de camera van de OnePlus 11 Concept qua uiterlijk lijkt op die van de gewone 11, is er naast de blauwe koellijnen nog een verschil. Zo wordt het omgeven door Guilloché-etsen. Dit is een decoratietechniek die je normaal vooral ziet bij luxe uurwerken. Je hebt er dus niets aan, maar het ziet er wel kek uit.

Zoals je ziet is deze versie van de OnePlus 11 een concept. Deze zal dan waarschijnlijk ook niet op de markt komen en is enkel bedoeld om de mogelijkheden van de toekomst te showen. Wellicht zien we dus iets van deze noviteiten terug bij de OnePlus 12.

OnePlus maakt duidelijk dat je de 11 Pro 5G snel uit je hoofd kunt zetten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen