Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 8 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

OnePlus maakt duidelijk dat je de 11 Pro 5G snel uit je hoofd kunt zetten

Tijdens het Cloud 11-evenement kondigde OnePlus gisteren zijn gloednieuwe smartphone aan: de OnePlus 11 5G. Hoewel de presentatie de nodige ‘verrassingen’ met zich meedroeg, bleef het erg stil rondom een Pro-variant van zijn nieuwe Android-telefoon.

De grote vraag die fans van het Chinese bedrijf zich stellen is logischerwijs of er binnenkort nog een Pro-variant op de planning staat. Het antwoord zal je waarschijnlijk niet bevallen…

OnePlus 11 5G betekent het einde van de Pro

Jarenlang introduceerde OnePlus twee verschillende Android-smartphones tegelijkertijd. Naast het reguliere model kondigde het bedrijf tegelijkertijd ook een Pro-model aan. Net iets beter, net iets sneller en net iets indrukwekkender. Een prettige strategie die vorig jaar, met de komst van de OnePlus 10 Pro, opeens op de schop ging. Geen regulier model, wel een T-model in de zomer.

Voor de fans verwarrend, maar de nieuwe OnePlus 11 5G doet er nog een schepje bovenop. OnePlus onthulde gisteren, tijdens zijn Cloud 11-evenement, geen Pro-model. Volgens een woordvoeder van het Chinese bedrijf een logische keuze “want je hebt geen Pro-naam nodig voor een apparaat dat al Pro-is”, zo zegt hij tegenover Android Authority.

Aan alles merk je overigens dat de beslissing niet van tijdelijke aard is. “Vanaf 2023 stroomlijnen we ons internationale vlaggenschip-portfolio door de Pro-lijn af te schaffen”, zegt de woordvoerder. De kans dat we volgend jaar met de OnePlus 12 Pro aan de slag kunnen gaan lijkt dus ook bijzonder klein te zijn.

2023 wel het jaar van het T-model?

Het is te hopen dat je blij bent met wat de OnePlus 11 5G te bieden heeft. De Android-smartphone krijgt duidelijk geen opvolger in de vorm van een Pro-model en ook de komst van het T-model staat ter discussie.

OnePlus 11 5G, Android, Review
5G (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Volgens Android Authority heeft het naar eigen zeggen van OnePlus begrepen dat ook dit model in 2023 niet zal verschijnen. De enige nakomeling van de OnePlus 11 5G zal dit jaar dus het R-model zijn, die doorgaans alleen in India verschijnt.

Benieuwd wat we bij WANT van de nieuwe Android-smartphone vinden? Check hieronder dan zeker even onze review!

5 redenen om de nieuwe OnePlus 11 5G (niet) te kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
OnePlus maakt duidelijk dat je de 11 Pro 5G snel uit je hoofd kunt zetten
Sluiten