Wanneer OnePlus die veelbesproken iPad-killer daadwerkelijk uit gaat brengen

Tech Dennis Mons 27 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

De kogel is door de kerk; OnePlus gaat de ‘Pad’ ook hier uitbrengen. De nieuwe tablet van het merk is deze week tijdens MWC 23 in Barcelona te bewonderen en naar verluidt komt hij in april uit in Europa.

De OnePlus Pad is an sich geen verrassing: Er gingen al lange tijd geruchten de ronde dat het Chinese bedrijf eraan werkte en er lekten foto’s en renders uit. Daarnaast heeft OnePlus begin deze maand een presentatie gehouden waarin de Pad te zien was. De vraag bleef echter of het apparaat ook naar het Westen zou komen. Op Mobile World Congress 2023 geeft het bedrijf antwoord.

OnePlus Pad heeft zijn Europese debuut tijdens MWC 23

Tijdens Mobile World Congress 2023 in Barcelona heeft OnePlus journalisten de mogelijkheid gegeven om te spelen met de nieuwe tablet.

De eerste bevindingen van de Pad tijdens Mobile World Congress 2023 zijn in ieder geval positief. Zo is hij iets dikker dan een iPad Pro, maar dat is slecht millimeterwerk. Daarnaast heeft de tablet een metalen afwerking die als ‘luxueus’ wordt omgeschreven.

Het meest intrigerende van de OnePlus Pad die te zien is tijdens Mobile World Congress 2023 is echter de beeldverhouding. In tegenstelling tot veel concurrenten heeft de Pad namelijk een 7:5-scherm. Met andere woorden: bijna vierkant. Hiervoor is gekozen omdat het gebruiksvriendelijker is voor mensen die graag boeken lezen op hun tablet.

Uitstekende specs onder de motorkap

Over het beeld an sich valt ook weinig te klagen. Het ondersteunt Dolby Vision HDR en heeft een verversingssnelheid van 144HZ, ideaal dus als je er ook op wilt gamen. Dat merkwaardige beeldformaat van 7:5 heeft echter wel het nadeel dat je bijvoorbeeld bij Netflix flinke zwarte balken in beeld hebt.

OnePlus Pad, ipad
Stijlvol en elegant. (Afbeelding: OnePlus)

Tijdens demonstraties op Mobile World Congress 2023 is te zien dat de OnePlus Pad ook flink rap is. Onder de motorkap van de tablet bevindt zich de Dimensity 9000-processor, die draait met een kloksnelheid van 3,05 GHz.

Een ander opvallend kenmerk van de tablet is de flinke batterij van 9510mAh, die volgens het bedrijf tot een maand stand-by-tijd kan bieden. Hoewel het ons niet helemaal duidelijk is waarom je dat zou willen, is het wel mogelijk.

En mocht je zonder stroom komen te zitten, dan kan de tablet in iets meer dan een uur worden opgeladen dankzij de 67W SUPERVOOC-oplader die te zien is tijdens MWC 23.

Zoals gezegd is de OnePlus Pad in april ook in Nederland beschikbaar. En wanneer je deze aanschaft kan je kiezen voor alleen de tablet, of een versie met een keyboardhoesje en een stilo. Hoeveel deze versies gaan kosten is nog niet bekend. Daar deed het bedrijf geen uitspraak over tijdens MWC 23.

5 redenen om de nieuwe OnePlus 11 5G (niet) te kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen