Yamaha Turn-T: klassieke draaitafel zet stap richting de toekomst

Audio Sam Dille 24 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

In de afgelopen jaren is muziek luisteren steeds virtueler geworden. Er is immers een breed aanbod aan streamingdiensten en digitale muziekaccessoires. Hoewel deze diensten laagdrempelig en heerlijk praktisch zijn, missen veel mensen het gevoel van een ouderwetse plaat of cd. Daar heeft Yamaha iets op bedacht.

De Japanse fabrikant speelt hier slim op in. Yamaha heeft namelijk op een creatieve manier een brug geslagen tussen smart-technologie en oude vertrouwde muziekinstallaties.

De virtuele platenspeler van Yamaha

Nostalgie en technologie botsen met Yamaha’s Turn-T. Het apparaat bootst de bewegingen na van het plaatsen van een plaat op een draaitafel op het beeldscherm van je smartphone. Je telefoon wordt dus als het ware gebruikt als plaat. Gebruikers kunnen zelf een album uitkiezen. Nadat ze hun telefoon hebben geverifieerd met de slimme platenspeler, hoeven ze alleen nog maar de smartphone op het platform te leggen en de stylus op het beeldscherm te plaatsen. Als je een nummer wilt veranderen, hoef je enkel de stylus te verschuiven op het beeldscherm (net echt!). Het apparaat is een perfecte mix van nostalgie en smart-technologie.

Slecht nieuws voor liefhebbers: het product is nog volop in ontwikkeling. We kunnen al wel genieten van Yamaha’s eerste prototype via onderstaande video.

Stepping Out of the Slate

De slimme platenspeler is onderdeel van een reeks concepten uit de ‘Stepping Out of the Slate-collectie’. De serie combineert functionaliteit met de nieuwste IT-technologie, zodat je op heel creatieve manieren kunt luisteren naar muziek. Yamaha heeft naast een platenspeler bijvoorbeeld ook een virtueel muziekdoosje, een kaarshouder met speaker en een virtuele metronoom aan de collectie toegevoegd. Alle producten zijn op dit moment nog in ontwikkeling en hebben nog geen officiële releasedatum.

We begrijpen het natuurlijk als je toch een voorkeur hebt voor het gemak van een volledig virtuele speaker. Wat dacht je van deze vijf smartspeakers

5 slimme speakers die je Smart Home naar een hoger niveau tillen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen