5 slimme speakers die je Smart Home naar een hoger niveau tillen

Smart Home Sam Dille 11 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

Een goede smart speaker is eigenlijk onmisbaar in elke Smart Home. Je luistert er namelijk niet alleen muziek op, maar het apparaat dient ook als virtuele assistent. Ideaal om andere apparaten in je huis mee aan te sturen.

Bij de aanschaf van een goede slimme speaker moet je op verschillende factoren letten. Op de eerste plaats staat natuurlijk de geluidskwaliteit, maar hij moet ook goed kunnen verbinden met andere apparaten uit jouw smart home. Bovendien is het prettig als je luidspreker in je interieur past. Gelukkig heb je keuze uit een enorm aanbod.

De beste speakers voor in een smart home

Smart speakers zijn er immer in ontelbare soorten, maten en prijsklassen. Het is daarom zeker niet gek dat je even het overzicht kwijt bent. WANT heeft voor jou de beste slimme luidsprekers van dit moment op een rij gezet. Alle apparaten zijn van gerenommeerde merken en de moeite waard om eens te proberen. Ze zijn ook nog eens eenvoudig te gebruiken in een Smart Home.

1. Sonos One

Net zoals de meeste Sonos-luidsprekers, biedt de Sonos One een goede kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. De One valt in deze categorie op, omdat hij compact en licht van gewicht is. De speaker weegt niet meer dan 2 kilogram, maar is zeker geen lichtgewicht. In het kleine apparaat zitten twee klasse-D digitale versterkers, een tweeter en een mid-woofer voor extra helder geluid. Je kunt de speaker makkelijk verbinden met andere apparaten in je Smart Home. De luidspreker heeft namelijk een goede microfoon, waardoor hij van verre afstand geluid kan detecteren. Het enige nadeel van de speaker is dat hij geen tv-audio kan streamen, met uitzondering van Apple TV en AirPlay 2.

Sonos One
Sonos One. (Afbeelding: Sonos)

Koop jouw exemplaar hier

2. Amazon Echo (4e generatie)

De Amazon Echo is rond en heeft naar voren gerichte speakers. Deze combinatie zorgt voor een rijkere toon die je precies in de goede hoek kunt plaatsen. De onderdelen zijn grotendeels gemaakt van gerecyclede materialen en de speaker is aardig duurzaam in energieverbruik. Het geluid van de Echo is niet zo complex als bij de Sonos One, maar nog steeds prima om te genieten van goede muziek. Daarbij wordt de luidspreker geleverd met een line-out 3,5 mm-kabel en Bluetooth-verbinding. Daardoor kun je de Echo op meerdere manieren koppelen met andere luidsprekers in je Smart Home. Het vetste aan deze speaker is dat hij voorzien is van bewegingsdetectie. Je kan de Echo dus zo instellen, dat hij automatisch uitschakelt als je de kamer uitloopt.

Amazon Echo
Amazon Echo. (Afbeelding: Amazon)

Koop jouw exemplaar hier

3. Google Nest Audio

De nieuwste slimme luidspreker van Google is ingetogen, maar met een verrassend goede audiokwaliteit. Het geluid is zelfs zo goed dat het apparaat door insiders een van de beste speakers van Google wordt genoemd. De Nest Audio is in alle opzichten een verbetering ten opzichte van de klassieke Google Home Speaker. Hij kan tot 75 procent luider muziek afspelen en beschikt een 50 procent diepere basversterking. Daarnaast heb je veel meer kleur- en designopties. Net als bij de Echo is een groot deel van de onderdelen gemaakt van gerecycled materiaal. Andere apparaten uit je Smart Home kun je makkelijk verbinden in de Google Home-app of via een externe hub.

Google Nest Audio: smart home speaker
Google Nest Audio. (Afbeelding: Google)

Koop jouw exemplaar hier

4. Sonos Move: veelzijdigheid in je smart home

Deze speaker van Sonos overtreft de verwachting van velen. Hij brengt de geweldige geluidskwaliteit waar de fabrikant bekend om staat, samen met superdikke multi-assistent features. De Move werkt namelijk net zo goed met de Google Assistent als met Alexa, en kan apple’s AirPlay 2-ondersteuning op wifi aan. Ideaal dus als je in jouw Smart Home apparaten gebruikt van producten van verschillende fabrikanten. Misschien wel het meest interessante aan deze speaker is dat hij een van de eerste Sonos-luidsprekers is die via Bluetooth kan streamen. De draagbare luidspreker is ook nog eens duurzaam. Hij is daarnaast voorzien van een IP56-classificatie. Dit betekent dat hij een behoorlijke hoeveelheid vocht in de buitenlucht kan verdragen, inclusief regen en sneeuw.

Sonos Move
Sonos Move. (Afbeelding: Sonos)

Koop jouw exemplaar hier

5. Amazon Echo Dot (4e generatie)

Over het geluid van de Amazon Echo-lijn hoeven we heb niet meer te hebben. Maar wat de Echo Dot extra handig maakt, is het ontwerp. Amazon bracht met deze speaker een nieuwe design naar de Echo Dot-lijn. Deze luidspreker is het eerste apparaat met een geïntegreerd display. Het ziet er misschien eenvoudig uit, maar deze kleine aanpassing maakt hem veel nuttiger dan zijn voorgangers. Op het LED-display kun je geen lappen met tekst lezen, maar wat hij wel weergeeft kan je enorm helpen. Het schermpje laat je naast de tijd bijvoorbeeld ook het weer zien en timers die je Alexa hebt gevraagd in te stellen. Een simpele toevoeging, die onmisbaar is voor elke Smart Home!

Koop jouw exemplaar hier

Zo koppel jij je Philips Hue-lampen aan de Google Assistent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen