Sabine Schults
Sabine Schults Films & Series 4 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Kijkers Yellowstone lijken geniale Easter Egg massaal te missen

Yellowstone staat op het punt om ten einde te komen, nu de laatste afleveringen van seizoen 5 aanstaande zijn. Gelukkig is er al een vervolg in ontwikkeling en zijn er verschillende prequels om te ontdekken. Toch is er een geniale Easter Egg die kijkers massaal lijken te missen.

De serie van Paramount Network doet het goed bij het publiek. Zo heeft Yellowstone een IMDb-score van maar liefst 8,7 weten te bemachtigen. Ondertussen zijn er belangrijke verbindingen op te merken tussen Yellowstone en de prequelseries 1883 en 1923.

Let op! Hieronder volgen spoilers voor seizoen 5.

Heb jij deze Easter Egg in Yellowstone opgemerkt?

In de zesde aflevering van seizoen 5 van Yellowstone zien we dat Summer Higgins de Dutton Ranch verkent en op een begraafplaats van de familie Dutton stuit. Ze knielt neer naast het graf dat van ‘J. Dutton’ lijkt te zijn. Als Monica even later aankomt, zien we echter drie graven, namelijk die van James, Margaret en Elsa Dutton.

Omdat Summer niet weet wie deze mensen waren, vraagt ze Monica naar de familiegeschiedenis van de Duttons. Monica geeft een hint dat het land ooit toebehoorde aan haar voorouders. Via deze Easter Egg lijken we een hint te krijgen hoe Yellowstone gaat eindigen.

Yellowstone
Yellowstone is dé Paramount Plus-serie die je niet mag missen. (Afbeelding: Paramount)

Verbindingen met sequel 1883

In de prequel van Yellowstone, 1883, sluit James Dutton namelijk een pact met de Spotted Eagle, een ouderling van de Crow die voorspelt dat de oorspronkelijke bewoners na zeven generaties zullen terugkeren om het land terug te nemen.

Het zou kunnen dat het huwelijk van Kayce en Monica hier iets mee te maken heeft, gezien hun zoon Tate afstamt van de oorspronkelijke bewoners. Aan de andere kant is het ook mogelijk dat de ranch zal worden gesplitst en gedeeltelijk aan de familie wordt gegeven.

Vaarwel, John Dutton?

Het lijkt er in elk geval op dat John Dutton een duister einde te wachten staat in Yellowstone. De scène op de begraafplaats lijkt te suggereren dat de dood van John Dutton nadert. In dezelfde aflevering wordt ook gesproken over de dood van een oudere cowboy, wat door John Dutton genoemd wordt genoemd als de beste manier voor een cowboy om te gaan.

Met de voorspelling dat de oorspronkelijke bewoners terug zullen keren, wil dat bovendien zeggen dat het tijd is voor John om het stokje door te geven. Hoe de serie daadwerkelijk zal eindigen, weten we pas als we alle afleveringen gezien hebben. Yellowstone is te zien op SkyShowtime.

Deze 5 streamingdiensten zijn gratis en hebben een machtig aanbod

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!