Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Apps 13 mrt 2021

YouTube video’s gratis binnenhalen? Deze website je allerbeste vriend

Er wordt dagelijks meer dan 720.000 uur aan video’s geüpload op YouTube. Dat lees je goed; meer dan 720.000 uur dagelijks! Het is daarom onmogelijk om bij te houden wat er allemaal op het populaire sociale medium voorbij komt. Wie wil proberen het wel bij te houden kan YouTube video’s van het platform downloaden met een handige tool: SnapDownloader.

SnapDownloader is een website via welke je video’s van YouTube, maar ook van allerlei andere social media platforms en websites kunt downloaden. Op die manier kun je ze allemaal rustig offline afspelen wanneer je daar zelf zin in hebt.

YouTube video’s downloaden en offline bekijken doe je met SnapDownloader

Een van de grote nadelen van YouTube en veel andere social media platforms is dat je een (goede) internetverbinding nodig hebt om video’s te kunnen afspelen. Die heb je alleen niet altijd. Helaas speelt YouTube offline geen video’s af. Dit is waar SnapDownloader in beeld komt. Dankzij deze tool kun je namelijk wel video’s offline afspelen. Al moet je ze daarvoor dus wel eerst via de website downloaden.

Nu horen we je denken: ‘Het is toch al mogelijk om video’s van YouTube te downloaden?’. Ja, dat klopt. Video’s downloaden kan via YouTube’s mobiele app maar werkt niet op desktop. Video’s offline afspelen op desktop kan wel wanneer je SnapDownloader gebruikt.

snapdownloader YouTube
Met SnapDownloader download je video’s in bulk (Afbeelding: SnapDownloader)

Ieder voordeel heeft zijn…

Nadeel, ieder voordeel heeft zijn nadeel. Een voordeel van deze tool is dat je een gratis proefperiode krijgt van een dag. Tijdens die dag kun je zo veel mogelijk video’s downloaden als je wilt en kun je alle verschillende functies uitproberen. Deze korte proefperiode van een dag is natuurlijk ook een nadeel. Bevalt SnapDownloader je wel? Dan moet je dus overstappen op de betaalde versie. Die kost zo’n 22 euro per jaar.

SnapDownloader is niet de enige tool op het internet die je video’s van social media platforms zoals YouTube laat downloaden. Het is echter wel een van de weinige waarmee dit kan zonder dat je wordt gebombardeerd met reclames. Dat is een enorm voordeel want reclames zijn stom.

Youtube Google
Het videoplatform (Afbeelding: ANP/Rob Engelaar)

Heb je geen Windows laptop of Macbook? Dan werkt deze tool helaas niet op jouw computer. Heb je wel een laptop met een Windows- of Mac besturingssysteem? Dan kun je video’s van YouTube en meer dan 900 andere websites en apps downloaden en kun je bijvoorbeeld een timer instellen (datum en tijd) voor wanneer de download van YouTube moet starten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
YouTube video’s gratis binnenhalen? Deze website je allerbeste vriend
Sluiten