Elektrische fiets van Porsche: minimalistisch ontwerp, gigantische prijs

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 13 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Verschillende autofabrikanten wagen zich in de wereld van de elektrische fiets. BMW en Volkswagen hebben e-bikes ontwikkeld, Seat ontwikkelde samen met Segway een elektrische step en ook General Motors bracht (zonder veel succes) een elektrische fiets op de markt. Aan dit rijtje kunnen we nu ook autofabrikant Porsche toevoegen.

Porsche heeft het de laatste tijd druk gehad met de lancering van hun nieuwe elektrische auto Taycan Cross Turismo maar werkte ook aan een e-bike. Nee, twee e-bikes. Maak kennis met Porsche’s ‘eBike Sport’ en ‘eBike Cross’: e-bikes zo duur dat je voor hetzelfde geld ook een tweedehands auto kunt kopen.

Porsche slaat handen ineen met bekende Duitse fietsfabrikant

Voor het ontwerp en de ontwikkeling van twee strakke elektrische fietsen die voldoen aan Porsche’s standaard sloeg de Duitse autofabrikant de handen ineen met de Duitse fietsfabrikant Rotwild. Rotwild staat voornamelijk bekend om zijn high-performance sportieve fietsen die soepel door heuvels en bergen rijden.

Porsche’s eBike Cross is zo’n fiets; deze e-bike is met name bedoeld om van de gebaande paden en over onverharde wegen mee te fietsen. Het is een avontuurlijke elektrische fiets voor de mountainbike- en Porsche liefhebber. De eBike Sport (zijn naam is misschien wat misleidend) is een elektrische fiets die het goed doet in de stad en voor de dagelijkse commute. Deze e-bike is dus bedoeld voor dagelijks gebruik.

Porsche e-Bike Sport
Porsche eBike Sport (Afbeelding: Porsche)

Porsche’s elektrische fietsen: eBike Cross en eBike Sport

Vallen de nieuwe e-bikes van Porsche enorm op door hun design? Nee. Afgezien van het Porsche logo en de grote letters ”PORSCHE” op het frame van de elektrische fietsen is het ontwerp niet baanbrekend of futuristisch. Noem het minimalistisch, noem het saai: een fiets is een fiets.

De onderdelen van een elektrische fiets van Porsche zijn wel hoogstaand, net als de onderdelen van een Porsche auto. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Shimano middenmotor voor beide e-bikes en Magura schijfremmen. Deze laatste zijn enorm krachtig en brengen de e-bikes gegarandeerd tot stilstand.

Porsche eBike cross elektrische fiets
Porsche’s eBike Cross

Verder hebben zowel de eBike Sport als eBike Cross een elektrisch versnellingssysteem en achtervering van FOX. Voor wie nog nooit van FOX heeft gehoord; dit Californische bedrijf is gespecialiseerd in high-end vering voor avontuurlijke fietsen. En o ja, het prijskaartje van beide elektrische fietsen is ook aardig high. Of zeg gerust heel high. Porsche’s eBike Sport gaat zo’n 9025 kosten euro en de eBike Cross gaat ongeveer 7200 euro kosten. Auch…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen