Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 13 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp: met deze 4 tips maak je jouw chats nog veiliger

Als je een WhatsApp-bericht verstuurt wil je natuurlijk niet dat die terecht komt bij vreemden. Met deze tips voorkom je dat.

We gebruiken bijna allemaal WhatsApp. Dat komt omdat de app makkelijk is en dat je ook simpel media kunt delen met vrienden en familie. Natuurlijk wil je dat jouw gegevens veilig zijn en dat jouw berichten niet bij anderen terechtkomen. Gelukkig zijn een aantal maatregelen heel simpel toe te passen. Met onderstaande tips beveilig je jouw account het best.

Pas je privacy-instellingen aan op WhatsApp

In WhatsApp is het mogelijk om meerdere gegevens te beschermen. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw profielfoto, status en locatie alleen door jouw contacten gezien kan worden en hetzelfde geldt natuurlijk voor je naam. Om dit te wijzigen ga je naar de instelling van WhatsApp. Vervolgens ga je naar account en privacy. Daar kun je instellen welke informatie je wel en niet wil delen en met wie.

Begin het jaar veilig: 5 tips om in 2021 hackers buiten de deur te houden

Tweestapsverificatie

Wil je nog zekerder zijn dat niemand jouw account hackt? Gebruik dan tweestapsverificatie. Je kunt het vergelijken met een extra slot dat je op deur doet. Bij WhatsApp houdt het in dat je een goede pincode moet verzinnen met zes cijfers. Net zoals bij de privacy-instellingen ga je eerst naar instellingen en dan naar account. Daar kun je tweestapsverificatie selecteren en vervolgens inschakelen.

Je account op slot doen met je vingerafdruk

Naast de tweestapsverificatie is er nog een extra mogelijkheid om jouw account te beschermen. Dit doe je met behulp van je vingerafdrukscanner op de telefoon. Hiervoor ga je weer naar het privacyscherm en vervolgens scroll je helemaal naar beneden. Daar klik je op schermvergrendeling. Hier kun je jouw account beschermen met je vingerafdruk.

Houd in de gaten op welk device je WhatsApp hebt

Het kan natuurlijk zo zijn dat je WhatsApp linkt aan je computer. Het is natuurlijk makkelijk om berichten meteen op je grote scherm te ontvangen als je aan het werk bent. Toch moet je in de gaten houden waarop het programma actief is. Als je naar instellingen gaat en vervolgens WhatsApp web/desktop. Daar zie je wanneer er voor het laatst ingelogd is en vanaf welk apparaat niet. Herken je een apparaat of tijdstip niet, dan kun je in het menu op de telefoon meteen uitloggen. Zo heeft iemand anders geen toegang meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!