Zeg beslist geen ‘108’ tegen Siri op je iPhone

Apple Night 3 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Je kunt Siri allerlei vragen stellen en op een hilarisch antwoord rekenen. De meeste van die vragen zijn onschuldig. En ondanks alle nuttige dingen die Siri voor ons kan doen, is er één grapje dat je niet met Apple’s virtuele assistent op je iPhone moet uithalen.

De laatste tijd is er op sociale media een nieuwe trend. Gebruikers proberen elkaar zover te krijgen om ‘108’ tegen Siri te zeggen. Dit kan echter grote gevolgen hebben en je zelfs in de problemen met justitie brengen. Wat is het geval? Door ‘108’ tegen de assistent iPhone te zeggen, zal deze het nummer proberen te bellen voor je. Deze cijfercombinatie is niet zomaar een nummer, maar het 112-equivalent voor India.

iPhone belt alarmnummer

Nu horen we je denken, leuk voor die Indiërs, maar wij wonen in Nederland! En daar zit hem nu precies de crux. Siri is zo slim om te merken dat je niet ergens rond Bombay rondzwerft en zal er prompt voor kiezen om het lokale alarmnummer te bellen. Dus bij ons is dat dus het eerder genoemde 112. Andere nummers die hetzelfde tot gevolg hebben zijn 110, 000 en 911.

Aangezien de alarmlijn van de reddingsdiensten al teveel onzinnige telefoontjes krijgt, kun je er op wachten dat het proberen van deze ‘prank’ je een boete op zal leveren. Deze is maximaal 8.100 euro en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Gelukkig telt je iPhone of Apple Watch nog af (3-2-1…) voordat het alarmnummer daadwerkelijk gebeld wordt. Maar als je dat niet wist en gewoon afwacht wat er gebeurt of door de verbazing even niet weet wat te doen…

Don’t try this at home… – Klik/tap voor groter.

Experimenteer wel met deze vragen aan Siri

Wil je toch plezier hebben met Siri? Naast het proberen uit te vogelen wat de spraakassistent nu eigelijk allemaal aan zinnige dingen, kan heb ik hieronder nog 10 vragen gezet, waarvan het antwoord wellicht een kleine glimlach bij je kan ontlokken.

1. Wat vind je van Pokémon GO?
2. Wanneer is het einde van de wereld?
3. Beatbox voor me
4. Waar is Elvis Presley?
5. Klop, klop?
6. Heb je huidieren?
7. Ik ben je vader (uit Star Wars)
8. Wil je met me trouwen?
9. Waarom heeft Apple jou gemaakt?
10. Wat ben je aan het doen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen