Review Pathé Thuis films – beter aanbod dan Netflix?

Tech Martijn Pijnenburg 2 aug 2018
Leestijd: 6 minuten

Naast Netflix kun je ook via Pathé Thuis films bekijken. Deze video-on-demand dienst zorgt er namelijk voor dat je als het ware online films kunt huren. Klinkt interessant, maar hoe is het film aanbod? En kijkt het een beetje fijn? Je leest het in onze review.

Bijgewerkt op 14-03-20

VOD (video-on-demand) service Pathé Thuis is sinds 2011 actief en blijft alsmaar doorgroeien. Onlangs werd bekend dat er meer dan 1,5 miljoen accounts op de site zijn aangemaakt. Daarnaast blijft de omzet alsmaar stijgen. Reden voor ons om deze service eens uitgebreid te testen.

Hoe werkt Pathé Thuis?

In tegenstelling tot streamingdiensten als Netflix en Videoland werkt Pathé Thuis niet met abonnementen, maar betaal je per film. Naast dat het mogelijk is om films te huren – je kunt de betreffende titel dan voor 48 uur streamen – kan men ook films kopen. In het tweede geval kan de film onbeperkt worden gekeken, maar het is uiteraard wel wat duurder.

Een film huren doe je door naar de website van Pathé Thuis te gaan, een account aan te maken en vervolgens een film te kiezen. Dan heb je de keuze om te huren of te kopen. Ook heb je soms de optie om voor ”HD” te kiezen. Dit is vaak wel weer een euro duurder.

Het blijkt al snel dat de VOD dienst zeer gebruiksvriendelijk is. Een film huren gaat makkelijk en snel. Veel extra opties zijn er verder niet, maar dat is eigenlijk wel fijn. Je weet zo namelijk precies waar je aan toe bent.

Parasite
Ook Oscar-winnaar Parasite is op Pathé Thuis vertegenwoordigd (Afbeelding: Bron: CJ Entertainment van The Movie Database)

Pathé Thuis films

Hetgeen waar we het meest nieuwsgierig naar waren was het film aanbod. Dit is namelijk een ding waar men bij andere streamingdiensten regelmatig over klaagt. In de meeste gevallen omdat de hoeveelheid beschikbare films erg beperkt is, maar in het geval van Netflix ook omdat sommige films na een tijdje weer verdwijnen.

Het aanbod van Pathé Thuis valt echter niet tegen. Er is veel keuze, zowel oude films als klassiekers. Al helemaal mooi is dat veel films die net uit de Pathé bioscopen komen vrijwel direct op Pathé Thuis verschijnen. Ideaal dus voor als je een bioscoophit gemist hebt of de betreffende titel gewoon het liefst thuis kijkt. Hiermee is het Pathé Thuis films aanbod prima in orde.

Beeldkwaliteit

Bij Pathé Thuis films heb je dus keuze uit zowel SD als HD beeldkwaliteit. Beide formaten zijn prima om een film te bekijken, al oogt HD natuurlijk net wat mooier.

Alhoewel je voor het beste beeld- en geluid naar de Pathé bioscopen zelf zal moeten doet Pathé Thuis het op dit vlak ook zeker niet onaardig.

Prijzen

In tegenstelling tot veel andere videodiensten betaal je bij Pathé Thuis per film die je huurt of koopt. De prijzen voor het huren variëren van ongeveer 2,99 tot 5,99 per titel. Dit is in principe nog wel te doen.

Het kopen van een film kost echter al snel 11,99 en kan oplopen tot wel 17 euro. Dit is vrij prijzig, al helemaal als je er rekening mee houdt dat een Blu-ray soms net zo duur is. Een ander nadeel is dat sommige films blijkbaar tijdelijk ”alleen te koop” zijn. Hierdoor kun je natuurlijk anders dan de volle mep betalen. Het is te hopen dat dit in de toekomst verholpen wordt.

Een voordeel is wel dat er ook een soort film uitverkoop is. Hier vind je allerlei titels vanaf 5,99 waarvan sommige zeker de moeite waard zijn.

Penoza
Het is ook mogelijk om Nederlandse films via Pathé Thuis te huren, zoals bijvoorbeeld Penoza: The Final Chapter (Afbeelding: Dutch FilmWorks)

Pathé Thuis app

Zoals bij meer diensten heeft Pathé Thuis ook een eigen app, die we ook even geïnstalleerd hebben. Het fijne hiervan was dat je ook zonder account aan te maken even kunt ”rondkijken”. De applicatie oogt overzichtelijk en doet qua design sterk denken aan de Willem app die ook afkomstig is van het Pathé Thuis team.

Naast films uitzoeken kun je ze ook bekijken in de app. Ook hier is de beeldkwaliteit vrij goed. In tegenstelling tot de desktopversie van Pathé Thuis hebben we de app alleen even vluchtig bekeken, dus we zijn niet op de hoogte van eventuele bugs.

Willem App

Naast een eigen app heeft het team van Pathé Thuis een aantal jaren geleden dus ook ”Willem ” ontwikkeld. Met deze applicatie kun gemakkelijk bijhouden welke films je gezien hebt maar ook wat je nog wilt bekijken. Tevens zijn alle titels te beoordelen. Ook is er de mogelijkheid om de app aan Facebook te koppelen waardoor kunt zien wat voor rating je vrienden aan bepaalde films geven.

Het geheel is voornamelijk ingesteld op de Pathé Thuis films maar ook als Netflix gebruiker ben je welkom. Een aanrader dus.

Oscars en Valentijn

Een ander leuk detail is dat ze bij Pathé Thuis inspringen op actuele gebeurtenissen, zoals Valentijnsdag of de Oscars. Zo worden Oscar genomineerden films uitgelicht en zijn ze soms zelfs tijdelijk met een flinke korting te bekijken.

Conclusie

Al met al zijn we zeer tevreden met Pathé Thuis. Het filmaanbod is groot, de beeldkwaliteit goed en het geheel is makkelijk om te gebruiken. Daarnaast is het feit dat recente bioscoopfilms al snel op Pathé Thuis verschijnen erg positief.

Een klein nadeel zijn alleen de prijzen. Het huren is in principe best betaalbaar, maar het kopen kan soms erg duur zijn. Natuurlijk zou je ervoor kunnen kiezen om een film te huren als je kopen te duur vindt, maar het vervelende is dat sommige films tijdelijk alleen te koop zijn. Het is te hopen dat dit in de toekomst aangepast zal worden.

Voordelen

+ Ruim aanbod van films

+ Makkelijk te gebruiken

+ Je hoeft geen abonnement af te sluiten

+ De keuze tussen huren en kopen

Nadelen

– Films kopen is soms erg prijzig

– Bepaalde films zijn tijdelijk niet te huur maar alleen te koop

Pathé Thuis vs Netflix

Veel lezers zullen zich afvragen of Pathé Thuis beter is dan Netflix. Toch zijn deze twee niet helemaal met elkaar te vergelijken. Bij Netflix heb je namelijk een abonnement en bij Pathé Thuis is het account gratis en betaal je per film.

Het voordeel van Netflix is dat je onbeperkt en gratis kunt kijken zonder daarvoor extra te hoeven betalen. Het nadeel is echter dat het aanbod wat kleiner is en daarnaast steeds verandert. Ben jij iemand die regelmatig een leuke film of serie bekijkt en van alles leuk vindt? Dan is Netflix misschien de beste optie. Heb je daarentegen een specifieke smaak? De kans is groot dat Pathé Thuis beter bij je past.

Er blijken echter ook veel mensen te zijn die van allebei gebruik maken. Dat vinden wij eigenlijk niet eens zo’n gek idee.

Wil jij meer weten over video-on-demand en andere streamingdiensten? Lees dan onze review van Videoland en het artikel omtrent een recent RADAR onderzoek waar men onderzoek deed naar streamingdiensten. Blijf ook onze website volgen voor meer van deze reviews.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen