Vijf goedkope en slimme Ikea hacks van de week #10

Smart Home Ilona Braam 28 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

Na een lange hete week is het gelukkig weer weekend en brengt een beetje regen ook weer de nodige verkoeling in het land. Dat maakt dat je je weer wat minder flauw voelt en weer lekker aan de slag kunt met een paar nieuwe Ikea hacks. Wij hebben in ieder geval weer vijf nieuwe voor je verzameld. Als je er de kracht voor hebt, is het dus tijd om je gereedschapskist erbij te pakken.

BBQ tafel

De afgelopen tijd is het heerlijk barbecue weer geweest en ruik je ook overal waar je komt de smakelijke geuren van vlees op de grill. Als je extra wilt opvallen tijdens je bbq feestje, moet je echter wel met iets bijzonders komen. Met deze Ikea hack van Ikea hackers, knutsel je zelf een unieke bbq tafel in elkaar met behulp van een BEKVÄM roltafel. Het kan misschien in je hoofd zitten, maar waarschijnlijk wordt je vlees nu nog lekkerder.

Ikea hack bbq roltafel

Boeken in de wolken

Als je houdt van lezen, wil je je boeken natuurlijk een mooi plekje geven om op display te staan. Aan je boeken kan je date meteen zien waar je in geïnteresseerd bent en kom je waarschijnlijk een stuk interessanter over. Trendenser helpt je hiermee en zorgt ervoor dat iedereen ziet hoe hoog je boeken en literatuur hebt zitten. Hun Ikea hack zet je boeken namelijk letterlijk in de wolken. Het enige wat je hoeft te doen, is wat MOSSLANDA schilderijenplanken te scoren en hierop je wolken te bevestigen. Overigens kun je ook voor iets anders gaan dan wolken en je planken een unieke stijl geven.

Ikea hack boekenplank wolken

Kleding op display

We weten als geen ander dat kleding ervoor kan zorgen dat je kamer er binnen no-time uitziet alsof je maandenlang niks hebt opgeruimd. Zelfs schone was, waarvoor je nog geen tijd hebt gehad, kan een ruimte bijna op magische wijze veranderen in een rommeltje. Gelukkig heb je met deze hack van Polkadotchair binnen een handomdraai je kleding, tassen en schoenen weer georganiseerd en kun je meteen ook laten zien hoe georganiseerd je wel niet bent. We nemen hiervoor een paar BILLY Boekenkasten en regelen deze naast elkaar. Omdat je de kasten in verschillende formaten kunt kopen, kun je ervoor zorgen dat je kleding display precies in de ruimte past. In de hack hebben ze het over het perfecte systeem voor je washok, maar ook in je kamer is het ontzettend handig.

Ikea hack kledingkast

Ikea dieren krukje

Ook voor de kids hebben we deze week weer een leuke hack in de aanbieding. Doorgaans houden ze van schattige beestjes en waarom zou je die dan niet verwerken in verschillende meubels in de kamer. Met deze hack van Project Kid leer je hoe je een simpel FLISAT krukje omtovert tot een veel spannender dieren krukje, waar elk kind met genot op zit. Je kunt beter meteen een paar krukjes inslaan, want als je er één hebt gemaakt, wordt je waarschijnlijk niet met rust gelaten totdat je een paar verschillende beestjes hebt geproduceerd.

Ikea hack dieren krukje

Weg radiator

Een radiator hebben we absoluut nodig om in de winter warm te blijven, maar iedereen weet dat het helemaal geen mooie dingen zijn. Natuurlijk kun je kiezen voor een dure design radiator, maar je kunt er ook voor zorgen dat hij gewoon niet meer zichtbaar is. Met deze Ikea hack wordt je begeleid met het verstoppen van je lelijke radiatoren en maak je er meteen een mooi plekje van om weer wat spullen kwijt te kunnen. Daarvoor gebruik je onder andere EKBY LERBERG plannkendragers en ALGOT planken.

Ikea hack radiator

Mocht je overigens moeite hebben met het in elkaar zetten met je Ikea meubels, zou deze robot je een hoop frustraties en ruzie kunnen besparen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen