Zeldzame LEGO-sets op Catawiki die je niet wil missen

Pop-Culture Jeroen Kraak 9 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Op Catawiki is bijna alles te vinden. Of je nu een auto zoekt of een kunstwerk: de website is de juiste plek. LEGO is hierop geen uitzondering. Maar welke sets mag je echt niet missen op het platform.

Catawiki is een online veilinghuis. Het heeft regelmatig bijzondere stukken zoals oude boeken, maar ook LEGO-sets. Nu zoeken we vaker naar ze door middel van deals op te sporen, maar echt zeldzaam zijn ze niet.

Toffe LEGO-sets op Catawiki

Wij hebben Catawiki afgespeurd en de mooiste LEGO-sets voor je op een rij gezet. Dat scheelt je een hoop zoekwerk.

#1 The Lord of The Rings Hobbit minifigure

Soms kan een minifiguur van LEGO meer geld waard zijn dan een hele set. Sterker nog, voor het geld van deze Azog uit The Hobbit kun je bijna vijf keer de enorme Zweinstein-set kopen. De waarde wordt namelijk geschat tussen de 2.260 en 2.480 euro.

Deze LEGO-minifiguur is zoveel geld waard omdat het een enorm zeldzaam exemplaar is. Deze is nooit op de markt gekomen, aangezien het om een promotie-exemplaar ging van een Comic Con. Op het moment van schrijven ligt het huidige bod op 2.050 euro.

Deze toffe zeldzame LEGO-sets vind je nu op Catawiki
(Afbeelding: Catawiki)

#2 Hilton Opera Hotel Parijs op Catawiki

Niet alleen een kamer in het Hilton Opera Hotel in Parijs, maar ook een LEGO-set daarvan kost je een klein vermogen. Logisch, want er zijn er maar slechts 500 van in de hele wereld. Het is een speciale editie die is uitgebracht ter ere van de renovatie van de voorgevel.

Deze set is gemaakt door LEGO-ontwerper Dirk Denoyelle en bestaat uit 2.503 steentjes. De schatting is dat deze set tussen de 550 en 610 euro zal opbrengen. Op dit moment is het huidige bod 500 euro.

Hilton LEGO Catawiki
(Afbeelding: Catawiki)

#3 Lego Green Grocer

De Lego Green Grocer komt uit 2008 en wordt niet meer gemaakt. Hij is daarom behoorlijk lastig te vinden. Toch staat er nu een op Catawiki. Hoewel deze set een aantal nadelen heeft, is hij nog steeds erg leuk om te hebben.

Deze set is compleet met doos, maar is wel al een of twee keer gebouwd. Ook kunnen er kleine kleurverschillen zijn omdat stenen van andere modulaire gebouwen erin kunnen zitten. Door de zeldzaamheid is deze nog steeds behoorlijk wat geld waard. Volgens de expert moet de LEGO-set tussen de 800 en 1.000 euro opbrengen. Op dit moment ligt het bod op 750 euro.

LEGO Green Grocer Catawiki
(Afbeelding: LEGO)

#4 Star Wars The Ghost

Dat het soms beter is om een LEGO-set in de doos te bewaren dan ‘m in elkaar te zetten, bewijst deze Star Wars-set op Catawiki. The Ghost heeft een waarde tussen de 550 en 650 euro, en het huidige bod is al 500 euro.

Deze set is in 2014 gemaakt naar aanleiding van de Star Wars-animatieserie Rebels. Bij deze set horen ook vier speciale minifiguren: Kanan Jarrus, Hera Syndulla, Zeb Orrelios en een Stormtrooper.

Star Wars The Ghost Catawiki
(Afbeelding: Catawiki)

#5 Star Wars Betrayal at Cloud City bij Catawiki

We blijven bij Star Wars, want er is nog een mooie set te vinden op Catawiki. Deze bestaat uit vier delen die verschillende scènes uit The Empire Strikes Back tonen. Maar niet alleen de scènes zijn bijzonder, dat geldt ook voor de zeldzame minifiguren. In dit pakket zitten er maar liefst 18, waaronder Han Solo, Chewbacca en Prinses Leia.

Volgens Catawiki ligt de waarde van deze set tussen de 650 en 850 euro. Het huidige bod ligt echter al op 850 euro. Deze LEGO-set blijkt dus nog populairder dan gedacht.

Star Wars Betrayal
(Afbeelding: Catawiki)

Sonos Move en One SL zijn nu voor aanzienlijk minder geld te koop

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen