Zero SR-X: nieuwe elektrische motor-concept bezorgt de e-bike van onze dromen

Tech Sam Dille 16 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

De elektrische motor is aan een opmars bezig. Waar de wereld van elektrische auto’s eerst gedomineerd werd door auto’s en fietsen, komt er ook langzaam steeds meer keuze voor motorliefhebbers. Wie weet staan we dus aan het begin van een hele interessante revolutie.

De in Californië gevestigde fabrikant Zero loopt voorop in deze trend. Voor haar nieuwste concept, de SR-X, sloeg het bedrijf de handen ineen met Huge-Design. Een bedrijf dat bekend staat om de meest futuristische elektronica. Het resultaat: een geweldige en sportieve elektrische motor die ook nog eens een plaatje is om naar te kijken. De e-bike lijkt wel uit een Mission Impossible-film te komen!

Maak kennis met deze fantastische elektrische motor

Deze elektrische motor is gebaseerd op het frame van de prachtige Zero SRS en wordt aangedreven door een ZF75-10-motor. De Zero SR-X is extreem krachtig dankzij zijn 110 pk en 190 Nm koppeling. Omdat het voertuig wordt aangedreven door een elektromotor, komt ‘ie lekker vlot op snelheid en kun je snel doorschakelen.

De lithium-ionbatterij heeft een capaciteit van 17,3 kWh, wat zorgt voor een prima bereik. Wat dit bereik is precies blijft nog even afwachten.

Dit gloednieuwe model is nog in de conceptfase, dus het is nog onzeker of we er ooit echt op zullen rijden. Hij moet immers nog een paar testen doorstaan. Toch heeft Zero een indrukwekkende teaser uitgebracht.

De Zero SR-X geeft een mooi kijkje in de elektrische motor van de toekomst. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Krijg jij niet genoeg van elektrische voertuigen?

Elektrische rijden is er in alle soorten en maten. Of je nu kiest voor een elektrische motor, fiets of auto: er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden voor je de overstap maakt.

Want misschien moet je er toch nog even over nadenken. Benieuwd waar we het over hebben? Je leest het in dit artikel.

Elektrische fiets kopen? Dit moet je weten voor je er aan begint!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen