Verge Motorcycles TS Ultra: krankzinnige elektrische motor vormt de toekomst

Tech Mark Hofman 8 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Verge Motorcycles heeft tijdens CES 2024 de TS Ultra gepresenteerd: een elektrische motor die niet alleen uit een sciencefictionfilm lijkt te komen, maar ook de toekomst omarmt.

Wanneer mensen aan de toekomst denken, denken ze vaak aan futuristische voertuigen, zoals vliegende auto’s, zwevende voertuigen en krankzinnige motoren. Wat dat laatste betreft, heeft Verge Motorcycles op CES 2024 een uniek concept onthuld.

Tijdens ‘s werelds grootste technologiebeurs maken we kennis met de nieuwe TS Ultra. Deze elektrische motor heeft een opvallend futuristisch ontwerp, indrukwekkende specificaties en een geavanceerd bedieningssysteem.

Elektrische motor van de toekomst op CES 2024

De TS Ultra van Verge Motorcycles maakt gebruik van een gedurfd ontwerp. Deze elektrische motor, die uitgerust is met een uitgebreid sensorsysteem en camera’s, keert het traditionele concept van voertuigen om.

Om dit te verduidelijken: normaal gesproken heeft een motor een benzinetank bovenop het chassis, de motor onderaan en wordt het achterwiel aangedreven door een ketting. Fabrikanten die elektrische modellen maken, behouden vaak dit traditionele ontwerp en vervangen de benzinetank door een zware batterij.

Elektrische motor CES 2024 breekt geheel terecht het internet
(Afbeelding: Verge Motorcycles)

Het probleem is echter dat het zwaartepunt van de motor hierdoor hoger komt te liggen, wat de rijervaring negatief kan beïnvloeden. De Verge TS Ultra doorbreekt deze conventie door de elektrische motoren onderaan het frame te plaatsen.

Dit vereiste echter een volledig nieuw ontwerp, met een achterwiel zonder spaken en een geïntegreerde elektrische motor.

Indrukwekkende specificaties

De combinatie van een grote batterij en het unieke achterwiel levert een indrukwekkend pakket op. Het ontbreken van een transmissiesysteem maakt de elektrische motor uiterst responsief.

Met bijna 1200 Nm aan koppel bereik je in slechts 2,5 seconden een snelheid van 100 kilometer per uur. Als je het gaspedaal niet loslaat (of is het de stroompedaal?), kun je zelfs een topsnelheid van 200 kilometer per uur halen.

Elektrische motor CES 2024 breekt geheel terecht het internet
(Afbeelding: Verge Motorcycles)

Natuurlijk zal dit de actieradius negatief beïnvloeden, maar als bestuurder hoef je je daar niet al te veel zorgen over te maken. Met een volle lading, die je in slechts 25 minuten kunt opladen, kun je tot 375 kilometer rijden.

Veiligheid voorop

Ondanks de indrukwekkende prestaties, valt de Verge TS Ultra vooral op door zijn focus op veiligheid. Onder de naam Starmatter is het uitgerust met sensoren, camera’s en geavanceerde radarsystemen om de bestuurder te allen tijde te waarschuwen.

Om dit succesvol te kunnen doen, beschikt de elektrische motor over zes camera’s en twee radarsystemen (aan de achterkant en voorkant) die de omgeving in 360 graden continu scannen. Via een groot aanraakscherm op de motor zelf en Unreal Engine 5 kan de bestuurder op elk moment duidelijk zien wat er op de weg gebeurt.

Naast standaardinformatie geeft dit systeem ook waarschuwingen van het systeem weer. Bovendien kan met behulp van een speciale helm en Spatial Audio meer bewustzijn worden gecreëerd.

Wat gaat de elektrische motor kosten?

Het is duidelijk dat Verge Motorcycles met de TS Ultra een glimp van de toekomst van motorrijden op CES 2024 heeft laten zien. Het doet me persoonlijk denken aan Tron.

Naast een futuristische uitstraling doet de Verge TS Ultra ook denken aan een behoorlijk prijskaartje. Deze elektrische motor gaat namelijk ongeveer $44.999 kosten.

Dit is wat we nog meer hebben gezien op CES 2024

CES 2024 is ‘s werelds grootste technologiebeurs. Elk jaar wordt Las Vegas omgetoverd tot de tech-hub van de wereld, waar bedrijven hun nieuwste innovaties presenteren.

Wij zijn er dit jaar ook bij en houden de meest recente ontwikkelingen voor je in de gaten. De officiële beursdagen moeten nog beginnen, maar tot nu toe hebben we al het volgende kunnen bewonderen:”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen