Netflix in Nederland: zoveel kost de streamingdienst je per maand in 2023

Films & Series Mark Hofman 25 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Hoewel er steeds meer concurrenten bijkomen in Nederland, blijft Netflix met gemak de grootste en populairste streamingdienst. Daar speelt het zakelijk gezien goed op in, want de prijzen lijken alsmaar te stijgen. Hoeveel kost een abonnement in 2023 precies?

Nu Netflix steeds meer doet om meer betalende klanten te krijgen, bijvoorbeeld door het delen van accounts te verbieden, kijkt het ook naar manieren om daar meer geld uit te halen. In het buitenland betekent dit een abonnement met reclames, in Nederland zijn de prijzen sinds een tijdje hoger. Maar hoe ziet het aanbod er op dit moment precies uit?

Netflix in 2023: dit betaal je per maand in Nederland

In Nederland zijn er nog altijd drie verschillende abonnementen waar je als (toekomstige) Netflix-gebruiker uit kunt kiezen. Elk abonnement komt met zijn eigen voordelen, maar ook met zijn eigen prijskaartje.

Een duidelijk overzicht van hoe de vlag er in 2023 bij hangt:

Sony geeft je een jaar gratis Netflix bij aankoop van een PlayStation 5
(Afbeelding: Netflix)

Basic: het goedkoopste abonnement

Het goedkoopste abonnement dat Netflix aanbiedt draagt de naam Basic. Dit abonnement kost je in Nederland 7,99 euro per maand.

Voor die acht euro krijg je toegang tot het volledige aanbod van de streamingdienst, maar krijg je wel te maken met enige beperkingen. Zo is de content in maximale beeldkwaliteit van 720p (HD) te bekijken op een telefoon, tablet, computer of televisie. Dat kan op één apparaat tegelijkertijd.

Ook is het mogelijk om series zoals The Witcher, Bridgerton of films zoals A Man Called Otto te downloaden. Dit kan echter maar op één apparaat.

Staan de titels dus op je iPhone of Android-telefoon, dan kun je ze niet meer downloaden op je tablet.

Amazon Netflix Witcher Lord of the Rings
(Afbeelding: Netflix / Katalin Vermes)

Standard: het meest gangbare Netflix-abonnement

Het meest gangbare abonnement op Netflix is het Standard-abonnement. Het kost je in Nederland 11,99 euro per maand.

Voor die twaalf euro krijg je, net als bij het Basic-abonnement, toegang tot de volledige bibliotheek van Netflix. Al kijk je die content dit keer wel in een beeldkwaliteit van 1080p (Full HD). Het bekijken van deze content kan echter op twee apparaten tegelijkertijd.

Waar je de films en series bij dit abonnement ook op een telefoon, tablet, computer of televisie kijkt, is het dit keer wel mogelijk om ze op twee apparaten tegelijkertijd te downloaden.

Netflix doet boekje open over Undercover-serie Ferry Bouman
(Afbeelding: Netflix)

Premium: het abonnement voor de echte liefhebbers

Wil je echt alles uit de streamingdienst halen, dan is het Premium-abonnement van Netflix nog altijd de beste keuze. Daar betaal je echter wel een stuk meer voor, want een dergelijk abonnement kost je in Nederland 15,99 euro per maand. Tweemaal zo duur als het Basic-abonnement, dus.

Voor zestien euro haal je het volledige aanbod van Netflix in huis, maar bekijk je de content wel in de hoogst mogelijke kwaliteit. Bij de streamingdienst is dat Ultra HD, beter bekend als 4K, met HDR-ondersteuning. Daarnaast kun je de content ook bekijken met ruimtelijke audio. Dat kan op vier apparaten tegelijkertijd.

Films en series zijn te bekijken op een computer, tablet, telefoon of televisie. Wie offline wil downloaden doet dat op vier apparaten tegelijkertijd.

Netflix geeft geen garanties

Wie voor het hoogst mogelijke abonnement kiest moet echter wel rekening houden met een kleine disclaimer. Hoewel er ondersteuning is voor Ultra HD, HDR en ruimtelijke audio, geeft Netflix geen garanties.

Op de website van de streamingdienst zelf is te lezen dat de beschikbaarheid van de beeldkwaliteit afhankelijk is van zowel je internetverbinding als de mogelijkheden van het apparaat.

Daarbij is sommige content simpelweg niet beschikbaar in alle resoluties of geschikt voor ruimtelijke audio.

Gratis streamingdienst bezorgt Netflix concurrentie uit onverwachte hoek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen