Gieren op Netflix: dit zijn de 10 allerbeste komedies

Films & Series Martijn Pijnenburg 15 sep 2019
Leestijd: 5 minuten

Film is voor veel mensen de ideale manier om te ontspannen. Gezien lachen ontspannend blijkt te werken zijn wij er van overtuigd dat je daarvoor het beste komedies kunt kijken. Al moet je natuurlijk wel de juiste titels kiezen, want anders zit je jezelf alleen maar te vervelen. Wij gaan jullie hier een handje bij helpen door de 10 beste Netflix komedies op een rijtje te zetten.

Lekker lachen: de 10 beste komedies op Netflix

Hoe spannend thrillers en actiefilms ook kunnen zijn, soms wil je ook gewoon een avondje lekker lachen. En welk genre is daarvoor beter geschikt dan komedie? Ook op Netflix zijn zulke films ruim vertegenwoordigd. Al kan het soms een uitdaging zijn om de juiste te vinden. Vandaar dat wij jullie een aantal aanraders gaan geven.

Gezien smaken verschillen hebben we ons best gedaan om zoveel mogelijk soorten komedies bij elkaar te zetten, zodat er voor ieder wel wat wils is.

Minions

Mocht je vooral een film zoeken die je met het hele gezin kan kijken dan is Minions misschien wel de beste keuze voor jullie. In deze film maak je namelijk kennis met een stel gele wezentjes die garant staan voor hilarische situaties.

De kans zal groot zijn dat je deze film al kent, maar hij is het herbekijken zeker waard. Daarnaast staan er nog een hoop soortgelijke animatiefilms op Netflix.

Soort komedie: Familiekomedie

Isn’t It Romantic

Als de kinderen echter al naar bed zijn dan kun je beter opzoek naar een film om samen met je partner te kijken. In dit geval kunnen we Isn’t It Romantic aanraden. Dit is een romantische komedie, maar dan net even anders.

In tegenstelling tot meeste andere romcoms zit Isn’t It Romantic boordevol zelfspot en worden andere films in het genre voortdurend belachelijk gemaakt. Dit gebeurt echter wel op een leuke manier, zodat je niet naar een foute Scary Movie variant aan het kijken bent. Ondanks de net wat andere insteek valt de Netflix film overigens nog steeds onder het kopje ”romantische komedie”.

Soort komedie: Romantische komedie

Johnny English

Er zijn vele komedies rondom geheime agenten, maar de meest populaire blijft toch wel Johnny English. In deze film zien we een enorm incompetente agent die desondanks de wereld moet redden. Het spreekt voor zich dat dit een hoop lachwekkende situaties met zich meebrengt…

Soort komedie: Slapstick

The Hangover

Dit is zo’n titel die eigenlijk iedereen al wel kent, maar te leuk is om niet te noemen. In The Hangover worden drie vrienden, zoals de titel al doet vermoeden, wakker met een enorme kater. Al gaat het dit keer verder dan een beetje hoofdpijn. Wat volgt is het type komedie dat ze ”gross-out” noemen, vanwege de vele foute en vulgaire grappen die erin zitten.

Een leuk detail is dat The Hangover afkomstig is van dezelfde regisseur als de aankomende Joker film met Joaquin Phoenix. Dit terwijl het natuurlijk twee hele verschillende titels zijn. Hoe dan ook, de perfecte film voor een avondje lachen met vrienden!

Soort komedie: Gross-out komedie

Snatch

Er zijn echter ook veel mensen die graag lachen maar de gemiddelde komedie eigenlijk net wat te flauw vinden. Mocht jij ook tot deze groep behoren dan is Snatch misschien wel wat voor jou. Dit omdat deze film niet alleen maar uit flauwe ongein bestaat, maar ook enkele harde actiescènes bevat.

Naast de combinatie van misdaad en komedie er is nog een andere reden om de film zo snel mogelijk te kijken, namelijk de cast. De bevat namelijk enkele vroege rollen voor onder andere Brad Pitt en Jason Statham.

Mocht ook dit nog geen reden zijn om de film te kijken dan kun je hier nog wat extra argumenten lezen om Snatch gewoon eens te checken.

Soort komedie: Misdaadkomedie

The Nice Guys

Als we het nou toch over Netflix komedies met actie en geweld dan mag ook The Nice Guys niet ontbreken. Deze film is qua opzet niet heel verschillend van de standaard buddycopfilm, maar de uitwerking valt zeker niet tegen. Daarnaast was het erg leuk om charmeur Ryan Gosling eens als een lachwekkende kluns te zien. Al mag ook zijn tegenspeler Russell Crowe zeker niet vergeten worden.

Soort komedie: buddycop/actiekomedie

The Ridiculous 6 (Netflix original)

Wat krijg je als je een stel komedie acteurs vraagt om een western te maken? Een film als The Ridiculous 6. Deze voor Netflix gemaakte parodie op The Magnificent Seven mag dan wel erg flauw zijn, maar dat was ongetwijfeld ook de bedoeling van de makers. Als jij echter wel kan genieten van een lekker onzinnig verhaal en dito grappen dan is het zeker een aanrader.

Soort komedie: Parodiefilm

Birdman (Netflix topfilm)

Birdman is misschien geen titel die je in deze Netflix lijst zou verwachten. Dit omdat deze film waarin Michael Keaton een acteur speelt die -net als hijzelf – in de vergetelheid is geraakt eerder als drama ingedeeld zou worden. Toch valt er tussen alle ellende door genoeg te lachen, waardoor het een echte zwarte komedie is. En eentje die maar liefst 4 Oscars wist binnen te halen!

Soort komedie: Zwarte komedie

School of Rock

Deze film hebben we misschien al weleens als Netflix aanrader gegeven, maar hij is te leuk om niet te noemen. Want zeg nou zelf, wat is er nou niet leuk aan een overenthousiaste Jack Black die er alles aan doet om een stel eigenwijze kinderen in rocksterren te veranderen?

Soort komedie: Musical komedie

Zombieland

We willen het lijstje graag afsluiten met een film die momenteel relevant is. Dit omdat er later dit jaar een vervolg op Zombieland zal verschijnen. Reden genoeg om het origineel (nog) eens via Netflix te checken. De film bevat namelijk alle elementen die een horrorkomedie moet hebben: bloed, foute grappen en enkele briljante acteurs. Met name Woody Harrelson en Emma Stone weten de show te stelen.

Soort komedie: Horrorkomedie

Mocht jij het voor elkaar hebben gekregen om deze complete lijst al gezien te hebben dan raden we je aan om uit te kijken naar de nieuwe content die op de streamingdienst zal verschijnen. Je kunt hierover lezen in ons Netflix nieuwsoverzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen