Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Elektrische auto's 9 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

9 elektrische auto’s die we al voor 2025 de weg op zien gaan

In 2020 en 2021 maakten we ons op voor de komst van de Audi e-tron GT, Volkswagen ID.3, Mini Electric, Volvo’s XC40 Recharge, BMW’s iX3 en i4, en meer. Er verschenen veel verschillende elektrische auto’s op de markt, in steeds verder uiteenlopende prijsklassen, en voor een steeds groter publiek.

Autofabrikanten zetten groots in op elektrisch rijden waardoor. De komende jaren rollen er nog veel meer nieuwe elektrische racemonsters, -familiewagens en -commuter auto’s van de lopende band. Benieuwd wat je kunt verwachten? Dit zijn een aantal modellen die binnen nu en vijf jaar de weg op gaan.

#1 Sportieve elektrische auto voor comfort: Volkswagen ID.5 GTX (2022)

Volkswagen houdt het niet bij de succesvolle ID.3 en ID.4. Deze twee modellen krijgen een opvolger in de vorm van de ID.5. Dit is de derde auto in Volkswagen’s ID-familie en we weten nu al dat het niet de laatste is. De cross-over-coupé ID.5 GTX maakte een aantal weken geleden zijn debuut op de Munich Motor Show. De sportieve en ruime elektrische auto was nog een concept, maar kan naar verwachting in 2022 de weg op.

Volkswagen ID.5 GTX
VOLKSWAGEN ID.5 GTX Covered Drive (Afbeelding: Volkswagen)

#2 Elektrische bus: Volkswagen ID.Buzz (2023)

Volkswagen heeft, net als veel andere autofabrikanten, veel nieuwe elektrische auto’s in de pijplijn zitten. Naast de ID.5 GTX brengt de Duitse autofabrikant onder meer een microbus op de weg, genaamd ID.Buzz. Volkswagen hoopt met dit busje de harten te winnen van vanlivers, boomers, timmermannen, en mensen die simpelweg houden van veel, veel laadruimte.

Volkswagen ID.Buzz elektrische bus
Volkswagen ID.Buzz (Afbeelding: Volkswagen)

#3 Het futuristische beest: Tesla Cybertruck (2022)

Tesla’s Cybertruck werd al aan het einde van 2019 geïntroduceerd aan het grote publiek. De ontvangst van het elektrische voertuig was, ehm, gemengd. Wachten duurt lang, maar de pick-up truck (die regelrecht uit Blade Runner 2049 lijkt te zijn gereden) rolt in 2022 eindelijk de weg op om in het echt te bewonderen. Fan van Blade Runner (of Tesla)? Dan kun je de truck nu al bestellen op Tesla’s website.

Deze bizarre Tesla Cybertruck van hout wil je echt hebben
Tesla-CEO Elon Musk tijdens de presentatie van de Tesla Cybertruck. (Afbeelding: Frederic J. BROWN / AFP)

#4 Zo soepel dat het haast asociaal is: Tesla Roadster (2022)

De woorden ‘Tesla’ en ‘subtiel’ zijn niet een een adem uit te spreken. Naast Tesla’s enorme futuristische Cybertruck kun je in 2022 ook Tesla’s Roadster verwachten. Deze elektrische auto heeft niets weg van de Cybertruck. Deze gestroomlijnde auto laat je mond openvallen met een indrukwekkende actieradius (zo’n 965 kilometer), en een brute snelheid van nul tot honderd kilometer per uur in minder dan twee seconden.

Tesla Roadster elektrische auto
Roadster 2022 (Afbeelding: Tesla)

#5 Bekende auto in elektrisch jasje: Mercedes-Benz EQC (2022)

Ook Mercedes kan niet achterblijven in de wereld van elektrisch rijden. Daarom tovert het voor de gelegenheid de populaire G-Klasse om tot een elektrische auto. En daar hoor je ons niet over klagen. Het concept van de four-wheel drive EQG werd gepresenteerd tijdens de 2021 Munich Auto Show en rijdt naar verwachting in 2022 op de wegen.

Mercedes-Benz elektrische auto Mercedes-Benz EQC
Mercedes-Benz EQC G-Klasse (Afbeelding: Mercedes-Benz)

#6 & #7 Polestar Precept & Polestar 3(2023)

In 2023 verwachten we ten minste twee nieuwe elektrische auto’s van Polestar: de Polestar 3 en Precept. Hoe de 3 eruit komt te zien weten we nog niet, maar de autofabrikant beschrijft de nieuwe auto als een ”aerodynamische performance elektrische SUV”.

Wat de specificaties zijn van Polestar’s Precept is ook nog niet bekend, maar verwacht een super snelle, super techy, en super veilige elektrische auto.

Polestar Precept
Precept (Afbeelding: Polestar)

#8 Eerste uit Toyota’s nieuwe serie elektrische auto’s: Toyota Bz4X (2022)

Eerder dit jaar presenteerde Toyota de nieuwe BEV (Battery Electric Vehicles) series, met als eerste model in deze serie de bZ4X. Dit is een van de zeven bZ elektrische auto’s die voor 2025 worden uitgerold door de Japanse autofabrikant.

De bZ4X geeft alvast een inkijkje in Toyota’s elektrische auto-keuken. Wat de actieradius van de auto is en de laadsnelheid weten we nog niet, maar we weten wel dat het een elektrische auto is om naar uit te kijken.

Toyota bZ4X Concept
Toyota bZ4X Concept (Afbeelding: Toyota)

#9 Elektrische Hypercar: Lotus Evija (2022)

Begin dit jaar lieten Group Lotus en Groupe Renault weten de handen in een te slaan. Een van de projecten die voorkomt uit deze samenwerking is de elektrische hypercar genaamd Lotus Evija.

De hypercar zou eerst al in 2021 op de markt verschijnen, maar deze super snelle super sterke hypercar laat nog wat langer op zich wachten. Wat zo’n hypercar mag kosten? Minimaal twee miljoen euro. De kans dat je hem op de weg spot wanneer hij wel is gelanceerd is echter klein. Er worden namelijk maar 130 exemplaren gebouwd van Lotus’ hypercar.

Lotus Evija sportauto
Lotus Evija hypercar (Afbeelding: Lotus Cars)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!