Elektrische auto: Lotus en Renault ontwikkelen samen nieuwe elektrische sportauto

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 7 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

De toekomst van auto’s is elektrisch. Ook Lotus Cars, de sport- en raceauto fabrikant, kan niet achterblijven. Lotus’ nieuwe 2000pk elektrische auto Evija rijdt nog niet op de weg maar dat weerhoudt de Britse autofabrikant er niet van alvast aan een nieuw elektrisch racemonster te werken.

Voor de ontwikkeling van dit elektrische racemonster slaat Lotus zijn handen ineen met een partij die ook niet onbekend is in de wereld van de elektrische auto: Renault. De twee bundelen hun krachten om een nieuwe elektrische sportauto te ontwikkelen die Groupe Renault’s Alpine A110 kan vervangen.

Twee raceauto fabrikanten slaan handen ineen voor brede samenwerking

Groupe Lotus en Groupe Renault maakten hun samenwerking in de tweede week van januari bekend. In het persbericht dat ze gezamenlijk de wereld in stuurden lieten de twee bedrijven weten op verschillende vlakken te gaan samenwerken.

Een van de projecten is dus het gezamenlijke ontwerp, de ontwikkeling en fabricatie van een nieuwe elektrische auto. Een elektrische sportauto om precies te zijn. Dit klinkt misschien als iets waar Lotus meer ervaring in heeft dan Renault, maar beide partijen zijn hier deskundig in. Alpine Business Unit is namelijk een onderdeel van de Renault Groupe en moet de samenwerking met Lotus Cars tot een succes maken.

Er is nog niets bekend over hoe de nieuwe sportauto er uit komt te zien. Er is alleen een afbeelding vrijgegeven als teaser waarop de koplampen van een auto te zien zijn. De rechter auto is naar verluidt een silhouet van de nieuwe elektrische auto, voor zover die natuurlijk überhaupt al is ontworpen.

Lotus elektrische auto
Een teaser van de koplampen van elektrische auto’s (Afbeelding: Lotus Cars)

Elektrische auto voor op de weg of op de baan?

Je kunt je voorstellen dat een samenwerking tussen twee raceauto fabrikanten tot een flitsend resultaat leidt. Verwacht alleen niet dat je ook vliegensvlug resultaat zal zien. Wordt het een elektrische raceauto voor op de racebaan of een lichtgewicht snelle elektrische auto voor op de weg? Wat de samenwerking tussen de twee fabrikanten echt voortbrengt is, naast een krachtige sportauto, nog gissen. Een samenwerking tussen twee iconische merken als deze is zeker opwindend voor fans en klanten van deze merken over de hele wereld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen