2022 wordt een mooi jaar voor de Nintendo Switch: dit staat gepland

Games Jelle van Es 1 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

2022 begon eigenlijk al erg goed voor de Nintendo Switch. Aan het begin van het jaar konden we gelijk aan de slag met Pokémon Legends: Arceus. Dankzij de laatste Nintendo Direct weten we wat er de aankomende tijd verschijnt. En daar komt ook nog eens de aankondiging van Pokémon Scarlet en Violet bij.

De laatste Pokémon-game werd dit weekend aangekondigd voor de Nintendo Switch. En daarmee is nog meer duidelijk geworden dat 2022 echt een goed jaar is voor de spelcomputer.

Het begin van 2022 al een klein feest voor de Nintendo Switch

Het is zoals gezegd dus al goed begonnen voor de Nintendo Switch. Met Pokémon Legends: Arceus hadden we gelijk een eerste topper te pakken. En deze week krijgen we de tweede toffe game in de vorm van Triangle Strategy. De strategiegame staat gepland voor 4 maart. Daarnaast krijgen we deze maand ook nog Kirby en de Vergeten Wereld. Dit vrolijke platform-avontuur staat gepland voor 25 maart. In april is het de bedoeling dat we aan de slag kunnen gaan met Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp. Hij staat gepland voor 8 april. En wellicht dat de timing van de game met de huidige oorlog niet zo handig is. Het zou me niet verbazen als die game later komt.

Project TRIANGLE STRATEGY Nintendo Switch
Triangle Strategy (Afbeelding: Square Enix)

Een game die al wel een datum heeft gekregen is Nintendo Switch Sports. De opvolger van Wii Sports moet op 29 april uitkomen. Daarna hebben we even een kleine pauze tot Mario Strikers: Battle League die op 10 juni uitkomt en gevolgd wordt door Fire Emblem Warriors: Three Hopes op 24 juni. Met Splatoon 3 hebben we dan de laatste grote game die voor de zomer gepland staat.

Boeiend najaar

Maar het is met name het najaar dat de Nintendo Switch zo interessant maakt. Van Xenoblade Chronicles 3 weten we dat hij in september moet verschijnen. Maar de andere games hebben nog geen datum. Denk daarbij aan Mario + Rabbids Sparks of Hope, Bayonetta 3, Pokémon Scarlet en Violet en het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Ook krijgen we dit jaar nog een lading aan circuits voor Mario Kart 8 Deluxe en is de kans groot dat we naast deze games nog wat andere aankondigingen gaan krijgen. Wat dat betreft doe je er verstandig aan om de spelcomputer in huis te halen.

Nintendo Switch krijgt nieuwe Pokémon-game: dit moet je weten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen