FIFA 23 komt met een zeer welkome verbetering

Games Jelle van Es 1 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Als het goed is kunnen we eind dit jaar aan de slag gaan met FIFA 23. Meestal komt de nieuwe voetbalgame in september uit en begint de geruchten machine in april een beetje te lopen. Wat dat betreft zijn we er vroeg bij.

Want de eerste geruchten rondom FIFA 23 doen al de ronde. Het komt van de website Xfire. En daar wordt geclaimd dat je het bij de nieuwe game echt tegen de rest van de wereld kunt opnemen.

Cross-play in FIFA 23

FIFA 23 zou volgens deze geruchten namelijk gebruik gaan maken van cross-play. Op die manier is het mogelijk om vanaf de Xbox het op te nemen tegen PlayStation-gamers. Het is iets dat langzaam maar zeker in meer games wordt uitgerold. Fortnite was één van de eerste games die dat mogelijk maakte, waarna ook andere games volgden. Vandaag de dag is Call of Duty een goed voorbeeld van hoe fijn cross-play is. Dat moet dus straks ook mogelijk gaan zijn in de nieuwe voetbalgame.

FIFA 22 PlayStation 5
FIFA 22 (Afbeelding: Electronic Arts)

Daarnaast stelt Xfire ook dat FIFA 23 dus gewoon FIFA heet. In oktober van vorig jaar stuurde Electronic Arts een persbericht de wereld in, waarin het overwoog om de licentie te laten voor wat het is. De wereldwijde voetbalorganisatie zou namelijk meer geld willen zien voor de licentie en dat zou het het niet waard maken. Toch lijkt het er op dat het in elk geval voor een jaar verlengd wordt. Wat er daarna gebeurt, dat is nog even afwachten.

Mannen- en vrouwen-WK

Daarnaast zou het in FIFA 23 mogelijk zijn om mee te doen aan een WK voor mannen en één voor vrouwen. Een vrouwen-WK is nieuw voor de game en is dus een waardevolle toevoeging. Eerdere geruchten over het feit dat de game free-to-play zou gaan worden, worden door Xfire naar het rijk der fabels gestuurd. Logisch ook, want de game wordt simpelweg veel verkocht. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Electronic Arts stopt met FIFA en lijkt met deze nieuwe naam te komen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen