Foto’s maken als een pro: 3 goede statieven voor je smartphone

Tech Sabine Schults 21 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Smartphones worden uitgerust met steeds betere camera’s en komen op het gebied van kwaliteit steeds dichter in de buurt van professionele camera’s. Met een statief voor je Android-smartphone of iPhone kun je zelfs nog beter voor de dag komen.

Als je de camera van je Android- of iOS-telefoon iets te veel beweegt, levert dat mogelijk kiekjes van mindere kwaliteit op. Vooral bij nachtfotografie is beweging funest. Het is handig als je dan kunt terugvallen op een smartphonestatief om je fotografie naar een hoger niveau te brengen. Bovendien zijn deze statieven uitermate handig voor het maken van selfies.

Android en iPhone: 3 goede statieven voor je smartphone

#1 Joby GripTight One GorillaPod Stand

Deze tripod van Joby heeft flexibele poten, waardoor je hem prima op verschillende ondergronden zet. Ook klem je de poten eenvoudig om een buis of boomtak. Door het compacte formaat en lichte gewicht, neem je de Joby GripTicht One GorrillaPod Stand makkelijk met je mee op pad. Daarnaast is dit statief ook goed te gebruiken als selfiestick voor je Android of iPhone.

Joby GripTight One GorillaPod Stand
Handig, zo’n statief met flexibele poten. (Afbeelding: Joby)

#2 Cullmann Alpha 2500 Mobile-statieven

Voor een iets groter statief voor je Android-smartphone of iPhone zit je goed met de Cullmann Alpha 2500 Mobile. Het statief is inklapbaar en heeft een maximale lengte van 67 centimeter. Ook is hij geschikt voor zwaardere camera’s en lenzen. De lengte van de poten is afzonderlijk in te stellen, zodat je makkelijk op elke ondergrond fotografeert.

#3 Dörr Travel Tripod Gipsy voor iPhone en Android

Een ander compact en lichtgewicht statief is de Travel Tripod Gipsy van Dörr. De tripod is eenvoudig mee te nemen in een tas en is zowel te gebruiken met een Android-smartphone of iPhone als een compact- of systeemcamera. Wel is het maximale draagvermogen slechts 2 kilogram. Het mooie aan dit statief is dat hij uit te schuiven is tot een hoogte van 68 cm. Zeer handig om een groepsselfie te maken, zeker met deze handige tips!

WhatsApp introduceert nieuwe iPhone-camera voor deze handige functie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen