De perfecte selfie: 5 tips om je innerlijke influencer los te laten

Smartphones Sam Dille 26 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Hoewel we de selfiestick-rage al lang voorbij zijn, domineren selfies nog steeds onze galerijen. Of het nu gaat om een normaal uitje, bijeenkomst of vakantie: je kan niet meer onder een fotosessie uit. Dan kun je maar beter weten hoe je jezelf er goed op krijgt toch?

De cameratechnologie op smartphones is flink verbeterd, maar de kans is nog steeds groot dat een selfie finaal de mist in gaat. Daar spelen verschillende factoren een rol in. Lees verder en ontdek hoe jij eindelijk goed op een foto komt.

Wordt selfie-koning(in) dankzij deze simpele tips

Een mooie selfiecamera-opstelling op je telefoon maakt je nog geen influencer. Dan zal je toch echt de fotografie onder de knie moeten krijgen. Volg onderstaande tips en maak nooit meer een lelijke selfie!

1. Kijk naar een lichtbron

Zelfs ‘s werelds beste frontcamera schiet matige beelden zonder goede lichtbron. Zorg er daarom voor dat je altijd in de richting kijkt van een stabiele verlichting. Dit kan van alles zijn. Of je nu een lamp in de kamer gebruikt of een selfie buiten in het zonlicht maakt. Hierbij is het belangrijk dat het licht over je hele gezicht schijnt. Vermijd ook directe schaduwen over je gezicht. Niets is erger op een foto dan een enorme schaduw.

Goede lichtbron
Kijk altijd in de richting van het licht. (Afbeelding: Unsplash)

Als je kunstlicht, zoals deze ringlamp, gebruikt, plaats deze dan niet boven je ogen. Dit veroorzaakt lelijke, donkere kringen. Vermijd ook fluorescerend licht. De felle lichtstralen zorgen voor een blauwe of groene gloed, waardoor je eruitziet als een groene alien.

2. Zet de flitser uit

Sommige frontcamera’s bieden een speciale optie om het scherm op te lichten. Dit creëert zogenaamd een natuurlijk lichteffect. Knoop het goed in je oren: blijf er vanaf! Een schermflits gebruiken is de grootste fout die je bij het maken van selfies kan maken. De functie kan namelijk alleen je gezicht oplichten, waardoor je achtergrond achterblijft. Dit zorgt ervoor dat de achtergrond heel donker wordt, terwijl je gezicht juist extreem overbelicht is. Je zou zelfs kunnen eindigen met een angstaanjagend rode-ogeneffect. Dat is wel het laatste wat je wilt, tenzij het Halloween is natuurlijk.

3. Probeer verschillende camerahoeken

Je wilt niet dat je Instagram-account vol zit met selfies die allemaal op elkaar lijken, toch? Een echte influencer is altijd creatief. Houd de camera omhoog, je kin omlaag en probeer verschillende hoeken. Op een gegeven moment vind je ongetwijfeld de perfecte hoek voor op Instagram of Snapchat. Bovendien kan het helpen om niet recht voor de camera te zitten. Perfecte, symmetrische foto’s zijn immers niet altijd de mooiste. Draai daarom iets zijwaarts en probeer dan de foto te maken.

Camerahoek selfie
Kin omlaag. (Afbeelding: Pexels)

4. Probeer de portretmodus

De meeste camera’s aan de voorzijde hebben een portretmodus. Deze vervaagt licht de achtergrond en legt de focus op het gezicht. Zo kom je perfect in beeld. Als je smartphone geen portretmodus heeft of als je bent vergeten deze te gebruiken, kun je altijd Google Foto’s gebruiken. De service is voorzien van een optie om achtergrondvervaging aan je selfie toe te voegen. Ook kun je een kijkje nemen bij andere bewerkingssoftware zoals Adobe Photoshop.

Doet Snapchat het niet? Via deze 5 trucjes ben je zo weer online!

5. Lach normaal op je selfie

Misschien wel de belangrijkste tip uit dit rijtje: doe normaal op je selfie. De beste hoek of ideale belichting valt in het niet als je raar of nep lacht. Je vrienden en familie zullen een neplach meteen herkennen en er grappen over maken. En terecht. Zet daarom een natuurlijke glimlach op. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, dus oefen dit eerst een paar keer. Na wat oefenfoto’s vind je vast een blik die goed werkt.

Normaal lachen
Niet de bedoeling… (Afbeelding: Pexels)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen