De 5 allerbeste cross-play games om zowel op console als op pc te spelen

Games Jelle van Es 13 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Wanneer je in het bezit bent van een spelcomputer en een pc, dan kan het zijn dat je specifieke games voor specifieke platformen speelt. Zo speel ik verhalende games vooral op spelcomputer en wanneer het op tactische games aankomt, vind ik de pc fijner. Maar soms heb je games die je op beiden kan spelen. Deze zogenaamde cross-play titels geven je de mogelijkheid om beiden te spelen.

Het grote voordeel is dat je op die manier makkelijker met je vrienden kunt gaan spelen. Dan maakt het niet uit of de één op een console speelt en de ander op de pc. Dankzij cross-play kan iedereen meedoen. Dit zijn daarbij vijf games die het leven makkelijker maken.

De 5 allerbeste cross-play games om zowel op console als op pc te spelen

Call of Duty: Vanguard

Lang was het in de Call of Duty-reeks niet mogelijk om gebruik te maken van Cross Play. Maar sinds Modern Warfare kwam die optie er wel en is met Call of Duty: Vanguard andermaal aanwezig. Met de optie heb je de mogelijkheid om het op de Xbox Series X op te nemen tegen spelers op de PlayStation 5. Of misschien beter, een groepje maken met vrienden die de game op een andere console of pc spelen. Zelf speel ik op die manier samen met mijn zoon. Hij op de Xbox en ik op de PlayStation. En samen knallen we er dan makkelijk op los. Heb je de game nog niet? Scoor hem dan hier.

Call of Duty: Vanguard
Call of Duty: Vanguard (Afbeelding: Activision)

Fortnite als cross-play-game

Fortnite is de game die er eigenlijk voor heeft gezorgd dat cross-play echt een ding werd. Uitgever Epic Games heeft zich er echt hard voor gemaakt dat gamers op de console samen konden spelen. En later ook dat consolegamers onderling met elkaar konden spelen. Het was vooral PlayStation die dat lang tegenhield, maar uiteindelijk ook toegaf. En sindsdien maken steeds meer games gebruik van de optie. Door gebruik te maken van een Epic-account is het makkelijk om spelers van andere spelcomputers toe te voegen, samen in een team te komen en op die manier een potje te spelen.

Fortnite Season 6 Battle Pass
Fortnite (Afbeelding: Epic Games)

Rocket League

Ook in Rocket League kun je gebruik maken van cross-play. Handig om even met een vriend af te spreken die de game op de pc hebt, terwijl jij de game op de PlayStation 4 speelt. Omdat het net als Fortnite een free-to-play-game is, is het ook makkelijk om de game aan te raden aan iemand die hem nog niet heeft. En dat je dan samen met hem of haar een paar lekkere potjes gaat spelen en door goed samen te werken mooie tactieken kunt opbouwen.

Rocket League Season 4 cross play
Rocket League (Afbeelding: Rocket League)

Minecraft

Minecraft is een beetje vreemd eend in de bijt in dit lijstje met cross-play-games. Als je de game al een tijdje in je bezit hebt, dan is de kans groot dat je de Java-editie van de game hebt. Die kun je met anderen spelen, maar alleen als zij dezelfde editie op de pc, Mac of Lynux hebben. Als je iets nieuwer bent of de game op de console speelt, dan heb je de zogenaamde Bedrock Edition. Deze is met alles en iedereen te spelen, maar met uitzondering van de Mac-gebruikers. Wat dat betreft moet je dus even kijken wie de game op welk platform speelt en hoe je met elkaar kunt spelen.

Minecraft
Minecraft (Afbeelding: Mojang)

Apex Legends

De laatste game die we in dit lijstje willen meenemen is Apex Legends. Net als Fortnite is het een shooter, maar hij is wellicht iets actiever en doet meer denken aan een shooter als Call of Duty. Niet heel gek als je bedenkt dat de game is gemaakt door Respawn Entertainment. Dat is weer de studio die je kent van Titanfall. De game is cross-play tussen de verschillende consoles, maar ook de pc. Daarbij moet je wel rekening houden dat pc-spelers gebruik maken van een muis en toetsenbord en op die manier dus net iets gerichter kunnen schieten.

Apex Legends cross-play
Apex Legends (Afbeelding: Respawn Entertainment)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen