Stoeien met je wachtwoord? Dankzij deze apps vergeet je ze nooit meer

Apps Mark Hofman 20 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Het geeft niet, Hugo. Het onthouden van al die wachtwoorden is ook gewoon lastig, zeker wanneer je ze om de zoveel weken moet veranderen. Je zou bijna een soort app willen hebben die ervoor zorgt dat jij ze niet zelf meer hoeft te onthouden. Bijna…

Gelukkig staan de Apple App Store en Google Play Store vol met handige wachtwoordmanagers. Maar welke zijn nu het beste om te gebruiken? Ik zet er vijf voor je op een rij!

Vijf heerlijke wachtwoordmanagers voor iOS en Android

Wachtwoordmanagers zijn er in vele vormen en maten, maar ze doen allemaal hetzelfde: het onthouden van je wachtwoorden. Door een flinke beveiligingslaag staan alle wachtwoorden van je accounts veilig achter slot en grendel, maar heb je ze wel altijd bij de hand. Handig als je, ik noem maar iets, opeens in moet loggen op je werkmail.

De volgende vijf wachtwoordmanagers voor iOS en Android zijn, wat mij betreft, de moeite waard.

De lijst staat niet op volgorde. Alle vijf de wachtwoordmanagers zijn aan te raden, het is aan jou welke je het fijnst vindt. 

#1 1Password

1Password is een uitstekend voorbeeld van de perfecte wachtwoordmanager. De iOS- en Android-app zorgen er niet alleen voor dat jij je wachtwoorden veilig bewaard of snel in kunt vullen. Het helpt je ook bij het creëren van ijzersterke wachtwoorden.

Het is een van de wachtwoordmanagers die alles lijkt te bieden. Je deelt wachtwoorden snel, kunt een standaard reismodus instellen en krijgt niet te maken met een limiet voor het aantal gebruikte apparaten.

De applicatie is gratis te downloaden voor iOS en Android, maar zonder abonnement niet te gebruiken. Voor 1Password betaal je €2,65 per maand. Wil je verschillende accounts gebruiken (als gezin bijvoorbeeld) tik je €4,75 per maand af.

1Passwordwachtwoordmanagers
🔐 (Afbeelding: 1Password)

#2 Wachtwoordmanagers: LastPass

Mijn persoonlijke favoriet onder de wachtwoordmanagers: LastPass. De applicatie is goedkoop, betrouwbaar en biedt je als gebruiker een hoop prettige functionaliteiten. Uiteraard is het mogelijk om je wachtwoorden op te slaan en in te vullen, maar je kunt ook gemakkelijk inloggen met de vingerafdrukscanner of gezichtsherkenning van je smartphone.

Het ook mogelijk om LastPass te gebruiken voor het bewaren van notities. Deze zitten veilig achter slot en grendel zodat je, indien mogelijk, iets gevoeligere informatie op kunt slaan. Over opslaan gesproken: je krijgt toegang tot 1GB aan cloudopslag. Al met een al dus een hele complete app.

LastPass is gratis te downloaden voor Android en iOS. Je kunt de dienst op één apparaat (smartphone of computer) gratis gebruiken. Wil je de volledige ervaring, dan betaal je €2,90 per maand.

LastPass wachtwoordmanagers
🔐 (Afbeelding: LastPass)

#3 Keeper

Je hebt wachtwoordmanagers die simpel doen wat je ervan verwacht en je hebt ze die volle bak leunen op de lange lijst aan handige functionaliteiten. Keeper valt met gemak binnen die tweede categorie. Er zijn talloze manieren waarop jij je wachtwoorden kunt importeren en veel apparaten die ondersteund worden.

Keeper-gebruikers krijgen ook toegang tot een exclusieve berichten-app, kunnen hun identiteits- en betaalgegevens bewaren en krijgen bescherming tegen het Dark Web.

Je kunt Keeper gratis downloaden voor iOS en Android, maar moet wel betalen voor een Unlimited-account. Dit kost je €25,39 per jaar, wat neerkomt op €2,11 per maand. Wil je toegang tot vijf kluizen voor vrienden of familie, betaal je €54,43 per jaar.

Keeper wachtwoordmanagers
🔐 (Afbeelding: Keeper)

#4 Wachtwoordmanagers: RoboForm

Voordat het te maken kreeg met concurrenten NordPass en Keeper, werd RoboForm gezien als één van de beste wachtwoordmanagers van de markt. Al is het vandaag de dag nog steeds een bijzonder goede optie voor de meeste mensen. Dat heeft voornamelijk te maken met de beveiliging van defensieniveau.

RoboForm is erg goedkoop, betrouwbaar en makkelijk te gebruiken dankzij ‘One-Click Login’. Daarbij is het ook mogelijk om wachtwoorden, in bijna iedere applicatie, automatisch in te laten vullen. Een functionaliteit die bij sommige wachtwoordmanagers nog wel eens ontbreekt.

Je downloadt de app gratis voor iOS en Android. Er is een gratis abonnement beschikbaar, maar je kunt er ook voor kiezen om het Everywhere abonnement van €1,99 per maand te nemen. Voor vijf personen betaal je €3,98 per maand.

RoboForm wachtwoordmanagers
🔐 (Afbeelding: RoboForm)

#5 NordPass

NordPass wordt op moment van schrijven gezien als de beste wachtwoordmanager van de markt. De app biedt ondersteuning voor zeven verschillende browsers, kent een zero-knowledge architectuur en is voorzien van XChaCha20 versleuteling.

Via de applicatie kunnen gebruikers ook anoniem betalen, erachter komen of hun gegevens zijn blootgesteld en 24/7 contact opnemen met de klantenservice.

NordPass is gratis te downloaden voor iOS en Android, maar niet gratis te gebruiken. Je kunt kiezen voor een maandabonnement van €4,39 per maand, een jaarabonnement van €2,69 per maand of een tweejarig abonnement van €2,19 per maand.

Nordpass wachtwoordmanagers
🔐 (Afbeelding: NordPass)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen