De beste wachtwoordmanager voor Google Chrome is Chrome zelf

Apps Mark Hofman 22 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Er zijn talloze wachtwoordmanagers waarmee jij je digitale leven een stuk makkelijker kunt maken. Zo vertellen we je bijvoorbeeld in dit artikel. Maar mensen die Google Chrome gebruiken hoeven misschien niet meer verder te zoeken dan hun favoriete browser.

Google is op het moment van schrijven namelijk bezig met het testen van een nieuwe functionaliteit. Binnen Chrome wordt het mogelijk om niet alleen automatisch, maar ook handmatig een wachtwoord toe te voegen. En dat is zeker niet het enige.

Google Chrome: de beste wachtwoordmanager?

In de afgelopen paar jaar heeft Google ingezien dat zijn wachtwoordmanager een bijzonder handige tool is. Niet alleen voor mensen die gebruikmaken van Google Chrome op PC, maar ook voor mensen die de browser gebruiken op Android. Natuurlijk zijn er talloze opties te vinden op dat gebied, maar als een dergelijke tool direct in je browser beschikbaar is dan is dat alleen maar makkelijk.

Google Chrome krijgt precies om die reden binnenkort twee nieuwe functionaliteiten op dat gebied. Reddit-gebruiker Leopeva64-2 ontdekte deze in Chrome Canary 101. De eerste toevoeging is dat van de mogelijkheid om wachtwoorden handmatig in te voeren in de manager. Tot op heden is het alleen mogelijk om wachtwoorden via het automatische proces, wanneer je dus ergens inlogt, toe te voegen. Die stap kunnen gebruikers, dankzij een aankomende update, dus overslaan.

Google Chrome wachtwoord
Beter dan ooit! (Afbeelding: Leopeva64-2)

Daarnaast laat de Reddit-gebruiker, die op dit gebied een uitstekende reputatie heeft, weten dat ook veilige notities uitgerold worden. In Google Chrome is het dan, net als bij veel andere wachtwoordmanagers, mogelijk om je wachtwoorden van extra context te voorzien. Dat kan een antwoord op een beveiligingsvraag of account-informatie zijn.

Uitstekende alternatieven

Al met al wordt Google Chrome, met de aankomende update, dus een betere wachtwoordmanager. Voor sommige is dit een van de betere opties, maar het kan zijn dat jij je wachtwoorden liever elders opslaat. Wat dat betreft heeft de markt voldoende alternatieven te bieden.

Vergeet jij ook altijd je wachtwoord? Probeer deze Android-apps eens

Ik kan je uiteraard kort en bondig vertellen wat deze alternatieven zijn, maar ik kan je ook doorverwijzen naar een ander artikel dat we eerder schreven. Daarin vertellen we je niet alleen welke alternatieven de moeite waard zijn, maar leggen we je ook duidelijk uit waarom. Je komt bij het artikel via de bovenstaande link.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen