Bitcoin update: prijs Bitcoin en crypto stijgt. Bull-trend of tijdelijke opleving?

Tech Robert Kroes 20 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Het is weer lunchtijd dus bekijken we de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25. De prijzen stijgen flink, dus is de vraag of we een nieuwe bull-trend kunnen verwachten of dat er sprake is van een tijdelijke opleving. Wij analyseren de markt.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto stijgen verder

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 38.432,24 ($ 41.558,64). Dit is 2,08% hoger dan gisteren rond lunchtijd, maar 6,41% hoger dan tijdens onze cryptolunch van afgelopen maandag.

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten blijven stijgen. Op dit moment zien we afgezien van enkele stable coins alleen positieve resultaten. De grootste winst van de dag tot nu toe is met + 6,59% voor Solana (SOL). Uiteraard kun je op de site van Tradeincrypto.com 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Met deze prijsstijging is de vraag of de volgende Bitcoin bull-trend begonnen is of dat we te maken hebben met een tijdelijke opleving in een bear markt. Wij analyseren de meningen.

Bitcoin bullish op korte termijn

De Bitcoin prijs stijgt vooral doordat beleggers op zoek zijn naar bescherming tegen inflatie. De dollar-index laat een correctie zien en ook de goudprijs daalt. Bitcoin (BTC) is dan klaarblijkelijk een mooi alternatief, waarmee de reputatie van ‘digitaal goud’ en ‘safe haven’ tegen inflatie weer gevoed wordt.

Als we de Bollinger bands bekijken zien we dat de bandbreedtes steeds nauwer worden. Hierdoor wordt een prijsuitbraak steeds waarschijnlijker. De vraag is dan of deze bullish of bearish wordt. Als we af gaan op de on-chain metrics zoals de Reserve Risk chart lijkt deze bullish te worden. Dit biedt dus ruimte voor verdere koersstijgingen van de BTC. De vraag is of daarmee een volledige bull-trend geboren is.

BTC bull-trend nog niet begonnen volgens technische analyses

Als we de historische analyse en technische analyses volgen lijkt er van een volledige bull-trend vooralsnog geen sprake. Zo laten historische analyses zien dat we in een bear-trend zitten die gelijkenis vertoont met de markt in 2018. Dit zie je onder meer in onderstaande grafiek.

Daarbij zien we, bijvoorbeeld in onderstaande grafiek, dat steeds meer particuliere beleggers hun interesse in het handelen in crypto verliezen.

Ook de Elliott Wave analyse laat zien dat er nog geen bull-trend voor Bitcoin op uitbreken staat. Dit zien we in onderstaande video-analyse.

Overigens is de Elliott Wave analyse niet alleen een veel gebruikte, maar ook lastige analyse. Daarom geven onze collega’s van Tradeincrypto.com in dit artikel graag meer uitleg over de Elliott Wave analyse voor Bitcoin en crypto.

Welke Bitcoin koersen volgen investeerders op korte en lange termijn?

Afgaande op de korte termijn zorgt de BTC-koers voor ruimte om te groeien. Een koerspad kan hierbij zijn dat de BTC prijs de weerstanden op $ 41.500,- en $ 41.800,- structureel passeert, waarna er op $ 42.500,- een verdere weerstand wacht. Als ook die gebroken wordt is de volgende weerstand op $ 43.200,- in beeld. Daarmee zien we de hiervoor beschreven nauwere Bollinger bands direct in de praktijk hun tol eisen.

Aan de andere kant wordt ook de bear-band strakker. Daardoor is er weinig kans op sterke koersdaling op korte termijn. Er liggen steunniveaus op de $ 40.400,- en $ 40.000,-. Pas daarna liggen grotere prijsdalingen in het verschiet.

Voor de Bitcoin prijsontwikkeling op langere termijn kijken beleggers naast de hiervoor omschreven Elliott Wave analyse ook naar de situatie op de Bitoin futures markt. Hier zien we dat veel handelaren speculeren op een prijsdaling.

Uiteraard kun je zelf ook in futures handelen of de ontwikkelingen op de futures-markt volgen. Onze collega’s van Tradeincrypto.com introduceren daarvoor graag Huobi Exchange.

Wij blijven de markt uiteraard volgen met onze Bitcoin en crypto updates.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen