5 elektrische krachtpatsers die de straten milieuvriendelijk veroveren

Elektrische auto's Sam Dille 20 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Elektrische auto’s worden met de dag sneller. Nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Deze vijf milieuvriendelijke sportwagens staan op dit moment aan de top.

De populariteit van elektrische auto’s is de afgelopen jaren enorm gestegen door handige features en tal van innovatie. Doorsnee auto’s die rijden op elektriciteit zijn al erg snel, maar deze auto’s zijn een buitencategorie. Het jaar is nog jong, maar deze milieuvriendelijke sportwagens kunnen zomaar de snelste van 2022 worden.

Met deze elektrische auto’s maak jij de straten onveilig!

De meeste krachtpatsers in deze lijst zijn heel duur. Hoogstaande elektrische prestaties gaan helaas gepaard met een dikke portemonnee. Wees niet getreurd: check hier een betaalbare optie.

1. Rimac Nevera

De Kroatische ondernemer Mate Rimac kennen we vanwege zijn bedrijf in elektrische auto’s, Rimac Automobili. Dat bedrijf leverde vorig jaar een van de snelste elektrische sportwagens ter wereld. Dit keer is Rimac terug met de Rimac Nevera. Een echte krachtpatser die zijn naam dankt aan een Kroatische storm, die snelheden kon bereiken van 250 kilometer per uur.

De sportwagen overtreft deze snelheid met gemak, met dank aan een 120kWh-batterij en vier elektromotoren. De wagen kan op zijn hoogtepunt een snelheid behalen van ongeveer 415 kilometer per uur!

2. Pininfarina Battista

De Pininfarina Battista is prachtig en zo snel dat je er niet snel aan zal wennen. Onder het Italiaans geschetste design, vind je dezelfde elektrische gubbins als in de Nevera. Hoewel de Battista ‘slechts’ 150 eenheden heeft, weet de wagen dezelfde verbluffende snelheden te behalen als de Nevera. De elektrische auto heeft een dikke prijskaart van 2,4 miljoen dollar, maar dan heb je ook een milieuvriendelijke auto van A-klasse.

3. Tesla Model S Plaid: de snelste elektrische auto ooit?

Tesla claimt dat haar Model S Plaid de snelste productieauto ooit is. Volgens het bedrijf kun je binnen 1,99 seconden een snelheid bereiken van 96 kilometer per uur. De sportwagen heeft drie elektromotoren, 1.020 pk en een topsnelheid van 321 kilometer per uur. Hoewel deze snelheden tot de absolute top behoren, is de auto niet de snelste in het rijtje. Misschien is de elektrische auto dus toch niet zo snel als Elon Musk beweert.

4. Porsche Taycan Turbo S

Porsche’s eerste volledig elektrische auto is verkrijgbaar in verschillende smaken. De modellen variëren namelijk van de instapversie met een enkele motor, tot de krachtige Taycan Turbo S met een top-spec, twin motor. Met een totaal van 751bhp en 337kg ft koppel om mee te spelen, is de Turbo S goed voor een topsnelheid van 260 kilometer per uur.

5. Audi RS e-tron GT

De Audi RS e-tron GT is de zusterauto van de Porsche Taycan. De elektrische auto is namelijk op basis van hetzelfde VW Group-platform en dezelfde basischasses als de Taycan ontworpen. De wagen is het krachtigste RS-model tot nu toe. De cijfers zijn vergeleken met de Taycan iets minder met 637pk, 277kg met een topsnelheid van 249 kilometer per uur. Toch is er niet veel aan te merken op dit milieuvriendelijke zwaargewicht.

Elektrische auto opladen? Dat kan vanaf nu ook bij een Tesla-station!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen