OnePlus 10T: 5 awesome features die de smartphone heeft

Smartphones Jeroen Kraak 29 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Je hebt ‘m misschien al voorbij zien te komen: de OnePlus 10T. De telefoon is sinds eind vorige week te koop in Nederland. WANT-redacteur Jeroen Kraak mocht met de telefoon spelen en zet vijf bijzondere functies op een rijtje. Zo weet jij of de smartphone wat voor jou is.

OnePlus is inmiddels een zeer gewaardeerd merk op de smartphone markt. Het weet altijd dan ook best interessante toestellen brengen. Op dit moment heeft het met de OnePlus 10 Pro een echt vlaggenschip op de markt. Mijn collega Mark was er dan ook zeer over te spreken in zijn review. Nu is er de 10T, die er wat van is afgeleid. Jeroen neemt het nieuwe toestel onder de loep en kiest vijf leuke features uit.

OnePlus 10T: 5 awesome features

De OnePlus 10T is nu te koop in de winkel. Wellicht twijfel je of je ‘m moet aanschaffen. De telefoon heeft een flink prijskaartje, maar is die niet zo duur als menig ander model. Wat is er bijzonder aan deze smartphone?

#1 Supersnelle telefoon

OnePlus heeft de 10T speciaal gemaakt voor gamers. Daarom heeft dit toestel weer net wat andere functies dan de 10 Pro. Voor het gamen is het natuurlijk belangrijk dat de telefoon hartstikke snel is. De fabrikant heeft er daarom ook voor gekozen om de Snapdragon 8 Plus Gen 1-processor onder de motorkap te stoppen. Dit is de snelste chip die op dit moment beschikbaar is voor Android-telefoons. Bovendien heeft het instapmodel 8GB werkgeheugen en kun je er zelfs voor kiezen om een versie te kopen die 16GB heeft.

#2 Koeling

Iets wat je vast wel herkent is dat je telefoon bij intensief gebruik erg warm kan worden. Iets wat je zeker niet wil hebben wanneer je aan het gamen bent. In de OnePlus 10T zit een speciaal koelsysteem en gebruikt het merk een speciale folie en kanalen om de warmte effectief af te kunnen voeren. Je verbrandt je vingers dus helemaal niet, tenzij je naast het gamen een iets te warme bamischijf in je mik gooit.

onePlus 10T
geen platte opmerking. (Afbeelding: OnePlus)

#3 Laden als een straaljager

Bij WANT houden we van snelheid en dus kunnen we meteen ook een andere functie uitlichten. Het opladen welteverstaan. Bij de telefoon krijg je een 150W oplader. Hiermee is het mogelijk om je telefoon binnen 20 minuten van 0 naar 100 op te laden. Zelfs na 5 minuten laden is de accu al voor 40 procent gevuld. Je zit dus nooit zonder lading. Sterker nog, dit is misschien wel de telefoon die op dit moment het snelst laadt van alle beschikbare toestellen. Door aanpassingen om het snel laden mogelijk te maken is de beroemde slider wel verdwenen. Iets waar echte OnePlus-fans toch minder blij mee zullen zijn.

Bovendien kijkt de telefoon ook naar je oplaadgedrag. Als je bijvoorbeeld tijdens het slapen oplaadt, past de telefoon het laden van de snelheid aan, omdat het beter is voor de accu. Houd er wel rekening mee dat de OnePlus 10T niet draadloos oplaadbaar is.

Een groentje. (Afbeelding: OnePlus)

#4 Scherm

Zoals gezegd is de OnePlus 10T er vooral voor de gamers. Als je grote spellen wil spelen heb je natuurlijk wel een goede verversingssnelheid van het scherm nodig. Dat zit helemaal goed bij dit toestel. Met 120 Hz hoef je niet bang te zijn dat games als Call of Duty, Genshin Impact of Fortnite er crappy uitzien. Ook de kleuren lijken goed over te komen en met een 2412×1080 resolutie kun je ook gewoon heerlijk Netflixen. Helaas is het wel wat minder dan de 10 Pro.

#5 Prijs van de OnePlus 10T

De prijs van de OnePlus 10T is interessant te noemen. De 10T is beschikbaar vanaf 799 euro, terwijl de Pro bijna 200 euro duurder is en op 989 euro uitkomt. Natuurlijk is de Pro net wat beter. Deze heeft kwalitatief een betere camera (Hasselblad) en een hogere schermresolutie en een betere pixeldichtheid. Hecht je niet te veel waarde aan kiekjes? Dan is het gek om aan dat toestel 200 euro meer uit te geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen