6 shows die je moet kijken tot Manifest seizoen 4 op Netflix uitkomt

Pop-Culture Dennis Mons 29 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Het had niet veel gescheeld of de serie Manifest was de das omgedaan. NBC was namelijk niet blij met de kijkcijfers. Toch bleek de serie populairder dan gedacht nadat de eerste drie seizoenen op Netflix verschenen. Dus het vierde seizoen is nu alsnog onderweg.

Ten eerste: yay! Manifest bleek namelijk een ‘sleeper hit’. De serie gaat over een groep mensen die met Montego Air-vlucht 828 opstijgen vanuit Jamaica, vervolgens als gepland keurig landen in New York, maar blijkbaar zijn ze vijf jaar foetsie geweest.

Tikkie traag maar heerlijk

Voor Manifest moet je wel een beetje geduld hebben. Ik heb ondertussen bijna alledrie seizoenen gebinged en dat is te danken aan het feit dat wanneer afleveringen gezapig worden, je bij een volgende aflevering toch weer een stukje uitleg krijgt. Of zoals ik het noem: perfecte “bord-op-schoot-tv”.

Je duikt in een soort detectiveverhaal waarin een groot deel van de personages zijn best doet om erachter te komen waar ze in godsnaam vijf jaar geweest zijn. Daarnaast krijgen ze ook ‘callings’ van een onbekende macht. Het blijken visioenen die onder andere vertellen wat er gebeurt in de toekomst.

Fijne cast in de Netflix-serie

De cast is verder ijzersterk. Melissa Roxburgh speelt de harde, maar ook soms verwarde detective ‘Mick’ Stone. Haar collega Jared Vasquez (J.R. Ramirez) probeert haar bij te staan. Maar de twee hebben een relatie gehad, en Vasquez (die niet op de vlucht zat) is ondertussen getrouwd met een andere vrouw. Ook is Josh Dallas als Ben Stone fantastisch. Hij wordt gedurende de serie simpelweg obsessief over 828. Ik moet hierbij zeggen: ik heb nog nooit iemand zoveel zien fronzen in een serie. Maar soit.

Manifest Netflix
Melissa Roxburgh als Michaela Stone in Manifest (Afbeelding: Netflix/NBC)

Los van de intrige rondom vlucht 828, is de serie dus ook gefocust op de verwarring en het verdriet van de passagiers, maar ook die van de ‘nabestaanden’ die dachten dat hun geliefden dood waren. Want hoe lang houd je jezelf voor dat ze nog leven?

Nog even wachten op seizoen 4 van Manifest op Netflix

Het eerste deel van seizoen 4 wordt op 4 november op Netflix gedropt. Maar tot die tijd zou je nog deze zes series kunnen kijken die ook in dat mysterie-straatje passen.

#1 Lost

Deze vergelijking is snel gemaakt. Voor de mensen die onder een steen op Mars hebben geleefd: dit gaat over een groep mensen die met Oceanic Flight 815 neerstorten op een eiland. Daar gebeuren bizarre dingen en de kijker wordt getriggerd uit te pluizen wat er aan de hand is. Er ontstonden zelfs groepen op forums die screenshots deelden om de puzzel op te lossen. Helaas gaven de schrijvers er in de laatste twee seizoenen de brui aan. Dus veel van die puzzels werden gewoon van tafel geschoven alsof ze nooit gebeurd waren.

Lost stond eerst op Netflix, maar nu moet je ervoor naar Disney+.

LOST
Het begon zo goed… (Afbeelding: ABC)

#2 The X-Files

Als het gaat om rare fratsen, zoals mystieke beesten en UFO’s, blijft The X-Files dé klassieker. Agenten Mulder en Scully proberen erachter te komen wat er gaande is, waarbij Mulder vrij goedgelovig is en Scully juist heel sceptisch. Alle elf seizoenen zijn te vinden op Disney+.

netflix manifest
Mulder en Scully met de klassieke I Want To Believe-poster (Afbeelding: 20th Century Fox)

#3 Fringe

Ook in Fringe draait het om een FBI-team dat ‘fringe science’ onderzoekt. En frappant is: de eerste aflevering draait om een vlucht waarin de passagiers gestorven zijn door een mysterieuze biologische bedreiging. Alle zes seizoenen zijn te vinden op HBO Max.

#4 The Twilight Zone (1959)

Oké, ik neem mijn woorden een beetje terug over dat The X-Files dé klassieker is, want met The Twilight Zone is het wel zo’n beetje begonnen. Dit origineel, gemaakt door Rod Serling, is zonder enige twijfel de beste in de reeks. En ja, de beste aflevering is Nightmare at 20.000 Feet, waarin William Shatner probeert zijn medepassagiers te redden, omdat er een gremlin op de vleugel van het vliegtuig zit.

manifest twilight zone netflix
William Shatner (links) in The Twilight Zone (Afbeelding: CBS)

#5 Stranger Things

Deze show vergt weinig uitleg. Evenals Manifest draait Stranger Things om onverklaarbare fenomenen. Er staan al vier seizoenen op Netflix, maar een vijfde seizoen is onderweg.

#6 The 4400

Deze cultserie is enorm onderschat. Het draait om een groep mensen die ineens weer ‘terugkomen uit de dood’ nadat zij in sommige gevallen meer dan veertig jaar verdwenen waren. Wie zijn deze mensen, waarom verdwenen ze, maar vooral, waarom zijn ze ineens weer terug?

The 4400
Er is nu sprake van een reboot van The 4400 (Afbeelding: CBS)

Laatste seizoen van Manifest op Netflix

Al met al krijg je echt wel een heerlijke portie mysterie binnen totdat het vierde (en laatste) seizoen van Manifest uitkomt op Netflix op 4 november. Mocht je nóg meer films en series willen, dan hebben wij een handig trucje voor je.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen