De 5 geniale Netflix-functionaliteiten die veel mensen gemist hebben

Films & Series Jeroen Kraak 23 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

We hebben bijna allemaal Netflix, maar toch zijn er veel dingen die we niet weten over de streamingdienst. WANT-redacteur Jeroen Kraak helpt je een eindje op weg door een aantal geniale functies op een rij te zetten.

Netflix is heel simpel te gebruiken. Je drukt op de knop op je afstandsbediening of het icoontje van de app en je bent klaar om te streamen. Toch kan het nog makkelijker, met deze functionaliteiten.

De verborgen functies op Netflix

Netflix heeft een aantal functies die je waarschijnlijk niet goed kent. Hier komen ze.

#1 Specifiek genre zoeken

Als je Netflix opstart, kom je als eerst in het hoofdmenu. Je ziet allemaal content die speciaal op jou is afgestemd. Dat is natuurlijk hartstikke fijn, maar toch wil je soms wat anders.

Als je een bepaald genre wil kijken, voer je gewoon een speciale code in. In dit artikel vertellen we je daar alles over. Zo zie je in één keer bijvoorbeeld alle actiefilms of anime.

#2 Zoek bepaalde functionaliteiten

Heb je een Netflix Premium-abonnement? Dan wil je er natuurlijk alles uithalen, zoals 4K en HDR. Toch staat dat niet altijd automatisch aangevinkt. Wil je naar titels zoeken die desbetreffende eigenschappen hebben? Typ dan gewoon 4K in en je ziet de titels die dat ondersteunen.

Squid Game Netflix Squid Game Token scam
Zoeken naar de beste functie. (Afbeelding: Netflix)

Ook kun je andere functies makkelijk opzoeken zoals HDR, animatie of Japans. Vervolgens toont Netflix alle titels die hieraan voldoen. Handig dus!

#3 Extensies maken je Netflix-ervaring nog beter

Kijk je naar de streamingdienst via je pc? Dan heb je flink wat extra mogelijkheden met extensies. Zo kun je kiezen voor Netflix Party, waarmee je moeiteloos content kijkt samen met vrienden en familie.

Of wat te denken van Netflix Extended, waarmee je standaard intro’s en aftitelingen overslaat. Er zijn nog veel meer extensies die jou een unieke kijkervaring geven.

#4 Gamen met Netflix

Wellicht denk je bij Netflix vooral aan films en series, maar met een abonnement heb je ook toegang tot een groot aantal games die je speelt op Android en iOS. Je vindt de lijst op de homepagina van de app.

Netflix voorziet abonnees van gratis game voor Android en iPhone
Wees niet bang, deze games lopen minder bloederig af. (Afbeelding: Netflix)

Als je op een link klikt wordt je automatisch doorverwezen naar de App Store. Je zal de spellen dus wel zelf moeten downloaden en ze zijn niet te streamen. Dat laatste is misschien toch een klein nadeel. De spellen zitten vaak overigens prima in elkaar.

#5 Netflix besturen met Shortcuts

Als je de streamingdienst met een laptop kijkt, heb je natuurlijk een toetsenbord. Deze maakt de bediening net wat makkelijker. De shortcuts werken zowel op de webversie als de Windows-app.

In dit artikel legt collega Sabine het verder aan je uit en geeft ze verschillende toetsencombinaties voor toekomstige bingesessies. Zo weet je precies hoe je Netflix nog makkelijker bestuurt.

Netflix stunt met nieuwe Spaanse serie die La Casa de Papel moet doen vergeten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen