Met deze 5 handige auto-gadgets word je rit nog comfortabeler

Gadgets Dennis Mons 17 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Er zijn talloze handige gadgets in je huis, maar sommigen van ons rijden urenlang in de auto van huis naar werk en dan is enig gemak dáár ook wel prettig. Deze vijf gadgets maken een autorit een stuk comfortabeler.

Het is vaak even genieten als je auto rijdt. Het uitzicht, een muziekje of podcast luisteren en staren naar de koeien die in het dauw ontbijten. Oh óf dik drie uur naar de kont van een lelijke Citroën kijken vanwege file. Maar goed…

Rust in je auto is rust in je hoofd

Je autorit kan nog prettiger worden dankzij betaalbare gadgets. Deze 5 voorbeelden vergroten het plezier van je auto, en maakt het rijden ook nog eens veiliger.

#1 Amazon Echo Auto

Geen idee of Alexa meewandelt van je huis naar je auto, maar met de Echo kan dat dus wel. De gadget, die zo’n 57 euro kost, is gekoppeld aan je smartphone en weet wanneer je de deur van je stalen ros dicht trekt.

Je sluit vervolgens eenvoudig de Echo aan op je speakers/onboard systeem van de auto via een standaard 3,5″-plug of Bluetooth. En gemak dient de mens, dus je kunt dan in je auto gewoon roepen naar Alexa dat ze Baby Shark moet draaien voor de kids.

auto, gadget, echo
Maak je auto eenvoudig slimmer. (Afbeelding: Amazon)

#2 Veilige sleutel dankzij wetenschappers zoals Faraday

Dankzij deze, nogal stupide ogende Faraday Bag van Disk Key Shield (zo’n 32 euro) heb je een kopzorg minder. Het is namelijk mogelijk vanaf een afstand de exacte code te hacken om je auto te ontgrendelen en te starten.

Maar de Faraday Bag (vernoemd naar de wetenschapper die bekend is om onder andere het feit dat hij in een kooi stond en stroom hem niet kon raken) blokkeert met enige gemak WiFi-, Bluetooth-, RF- maar ook GPS-signalen. Niemand kan dus je sleutelgegevens in handen krijgen.

auto, gadget
Beveilig eenvoudig je sleutels. (Afbeelding: Amazon)

#3 Dashboard-camera van Garmin

Jij en ik hebben waarschijnlijk al veel video’s gezien waarin mensen over motorkappen rollen om de verzekering op te lichten. En dat wordt toch echt een stuk moeilijker met deze dashcam.

De 67W schiet 1440p-video met een 140 graden lens. Op de achterkant zit een 2 inch-scherm waarop je direct beelden terug kunt kijken. Overigens is Garmin natuurlijk niet de enige fabrikant die dit soort cams maakt; je kan ook een GoPro op je auto plakken.

 

 

auto, gadget, dash cam
Zeer handig bij ongelukken. (Afbeelding: Amazon)

#4 Plop! Volle banden van je auto!

Het merk Norshire claimt de kleinste oppompgadget (wat een raar woord) ter wereld te hebben. Dit dingetje is slechts 20 centimeter lang maar geeft je 175 PSI aan luchtdruk.

Natuurlijk is het gemaakt van metaal én kan je hem opladen via een 12V-oplader (zoals die van een sigarettenlader) om ternauwernood een pompstation of je huis te halen. Voor zo’n 80 euro enorm handig om in de auto te hebben, dus.

auto, gadget
Uitstekende back-up in het geval je een lekke band hebt. (Afbeelding: Amazon)

#5 Bluetooth aan je sleutelbos

Toegegeven: Apple kan dit beter met AirTags, maar mocht je een Android-telefoon hebben, dan is de Tile Mate verdraaid handig. Je rammelt dit kleine apparaatje namelijk makkelijk aan je sleutelbos. Zolang je binnen bereik bent gaat de Tile Mate piepen wanneer je erom vraagt in de app.

Het handige is ook: je kan je Tile Mate vragen waar de *bleep* je telefoon is , mocht je die kwijt zijn. En voor een kleine 20 euro goedkoper dan Apple’s oplossing.

(Overigens kan je ook enigszins je auto terugvinden zonder kosten met Google Maps.)

gadget, tag
Nooit meer je auto óf je sleutels kwijt. (Afbeelding: Amazon)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen